NaslovnicaVijestiTRANSFER VIJESTI: Kineski klub nudi bogatstvo za Costu, United spremio 170 miliona

TRANSFER VIJESTI: Kineski klub nudi bogatstvo za Costu, United spremio 170 miliona

Prvog dana nove godine službeno je otvoren i zimski prelazni rok, koji će u većini najjačih europskih liga trajati mjesec dana. Iako su klubovi manje aktivni na zimskoj pijaci, to ne znači da će manjkati uzbuđenja i zanimljivih transfera. U ovoj rubrici vam donosimo kratak pregled transfer glasina i novosti.

transfer

Kineski klub Tianjin Teda spremio je ponudu od čak 94 miliona eura za transfer Diega Coste, napadača Chelseaja. Reprezentativac Španjolske predvodi listu listu strijelaca ovogodišnje Premier lige, sa 14 postignutih golova, a dodao je još i 5 asistencija.

Jacku Wilshereu bi trebalo da bude ponuđen novi ugovor u Arsenalu, nakon zadovoljavajućih nastupa na posudbi u Bournemouthu. Engleski veznjak je upisao 16 nastupa i jednu asistenciju ove sezone u dresu “crveno-crnih”.

Defanzivac Manchester Uniteda, Chris Smalling, vjerovatno će napustiti klub te obući dres Evertona, a na meti “Karamela” su takođe Morgan Schneiderlin i Memphis Depay.

Manchester United u potjeri je za dvojcem Atletica, sjajnim golgeterom Antoineom Griezmannom, najboljim strijelcem Eura, te veznjakom Saulom Niguezom. U klubu sa Old Trafforda vjeruju da mogu pregovarati oko obeštećenja, s obzirom na visoke otkupne klauzule. United je navodno spremio čak 170 miliona eura za transfere Atleticovih uzdanica.

Arsenal i Barcelona su među zainteresovanim klubovima za mladu nadu Red Bull Salzburga,  Dayotchancullea Upamecana, odbrambenog igrača. Bayern i Juventus takođe prate talentovanog defanzivca, ali RB Leipzig bi mogao prvi stići do mladog nogometaša, pošto njemački klub i Salzburg drži isti vlasnik.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!