NaslovnicaVijestiTrener Bešiktaša o Balotelliju: Nisam nikada ništa čuo pozitivno o njemu

Trener Bešiktaša o Balotelliju: Nisam nikada ništa čuo pozitivno o njemu

Nakon što je trener Liverpoola, Jurgen Klopp javno rekao da ne računa na Marija Balotellija u narednoj sezoni te da je u potpunosti slobodan u izboru novog kluba, italijanski nogometaš pokušava naći novi klub. Jedna od opcija bila je Bešiktaš s kojim su ga mediji dugo vremena povezivali, no kako stvari stoje neće biti ništa ni od toga.

GettyImages-471076652.0

“Razgovarao sam s Balotellijem, on nije u fazi karijere u kojoj bi se trebao takmičiti s četiri ili pet nogometaša za jednu ili dvije pozicije. Želimo da postane igrač koji je bio prije povrede, njegov kvalitet je još uvijek tu, nema sumnje. Kada smo radili ubačaje, udarce glavom i ostalo na treningu, pokazao je svjetsku klasu. Međutim, ovo nije situacija u kojoj se treba boriti s nekoliko igrača tako da nam je potrebno rješenje. Otkako je ovdje bio je dobar dečko, ne mogu reći ništa drugo osim toga. Uradit ćemo sve da ga vratimo u formu. Bit će klubova koji će biti sretni da daju priliku novom Mariju Balotelliju”, izjavio je Klopp.

Turski novinari upitali su i trenera Bešiktaša, Senola Gunesa da li ima istine u medijskim natpisima da su zainteresovani za usluge italijanskog nogometaša, a Gunes je dao veoma iskren odgovor, koji je doduše malo i prebrutalan – rijetko ko je očekivao ovakvu izjavu.

“Balotelli nije u mojim planovima. Jednostavno ga ne simpatišem i nikada nisam čuo ništa pozitivno o njemu”, rekao je 64-godišnji stručnjak.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Sljedeća opcija Marija Balotellija trebao bi biti Ajax, a ne preostaje nam ništa drugo nego da vidimo koji će odgovor biti nizozemskog tima, te da li će uopšte u svoje redova dovesti nekadašnju italijansku zvijezdu za koju su se otimali mnogi velikani.

Mario Balotelli je svoju karijeru počeo u Lumezzaneu, a u nastavku karijere branio je boje Intera, Manchester Cityja gdje je možda bio na vrhuncu karijere, a kasnije je nastupao za Milan u dva navrata. Nakon transfera u Liverpool mnogi su očekivali da će se Balotelli vratiti na veliku scenu, no to se nije desilo.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!