NaslovnicaVijestiTrener iz La Lige zaprijetio da će prodati sve igrače iz svog...

Trener iz La Lige zaprijetio da će prodati sve igrače iz svog tima

Trener Valencije, Cesare Prandelli, zaprijetio je da će prodati sve igrače iz svog tima ukoliko se ne počnu žrtvovati i boriti za mjesto u timu.

Njegov ultimatum igračima je rezultat još jednog poraza, koji ih je smjestio tik iznad zone ispadanja. “Šišmiši” su u subotu poraženi na gostovanju kod Real Sociedada rezultatom 3-2, za pobjedu ne znaju još od oktobra, a talijanski stručnjak ne krije nezadovoljstvo.

“Veoma sam ljut i razočaran u ovom trenutku”, rekao je 59-godišnjak u izjavi za medije nakon utakmice.

“Dva mjeseca sam radio naporno, s ponosom, željom i voljom za poboljšanjem tima. Želim vidjeti isti taj trud i kod mojih igrača.”

“Prije nego što počnem pričati o mogućim odlascima, želim da se moji igrači počnu žrtvovati i boriti za ovaj dres, a to će učiniti oni koji stvarno žele ostati ovdje. Svi oni koji nemaju karakter za takvo nešto mogu napustiti klub. Oni koji su nezadovoljni također mogu otići. U pitanju je psihološki problem, a ne taktički.”

“Mnogi od ovih igrača su tu dvije godine, a sada je vrijeme da pokažu da žele ostati”, rekao je Prandelli, koji je šesti trener ‘Šišmiša’ u posljednjih godinu dana, a naslijedio je Salvadora Gonzaleza u oktobru.

Valencia je trenutno na negativnom nizu od sedam utakmica u kojima ne zna za pobjedu, a osvojila je samo 3 boda od mogućih 21. Trenutno je bolja gol razlika (-8) od Sportinga iz Gijona (-13) drži izvan zone ispadanja, te ukoliko se nešto drastično ne promijeni u nastavku sezone, mogla bi se boriti za opstanak u prvom rangu španjolskog nogometa.

“Šišmiši” su zadnji put slavili u Prandellijevoj prvoj utakmici na klupi protiv Sportinga, a sljedeću utakmicu će igrati protiv Osasune 9. januara, gdje će imati priliku prekinuti crni niz.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!