NaslovnicaVijestiTrener Napolija najavio: Napadamo Real sa četiri napadača

Trener Napolija najavio: Napadamo Real sa četiri napadača

Napoli ove sezone igra odličan nogomet. Sutra ih očekuje utakmica osmine finala Lige prvaka protiv možda jednog od najvećih favorita za osvajanje, Real Madrida. Trener Napolitanaca, Maurizio Sarri rekao je da ne želi da njegovi igrači budu uplašeni, već ukoliko će izgubiti želi da to bude jer je Real bolji. Također je najavio da će napasti Real sa četiri napadača.

četiri napadača

Sarri je također rekao da će njegova ekipa krenuti u najofanzivnijem mogućem sastavu.

“Jedine nedoumice su mi hoću li zaigrati s tri ili četiri napadača. Krenut ću s najofanzivnijom mogućom postavom, važno je samo da budemo izbalansirani odigramo dobro i u obrani,” najavio je na konferenciji za medije Napolijev trener Maurizio Sarri.

“Odlučnost je ovdje neophodna, svakako će biti riskantno igrati, a ako budemo uplašeni to će samo biti kontraproduktivno.”

“Ono što apsolutno nikako neću prihvatiti je to da izgubimo jer smo uplašeni. Ako ispadnemo, želim da to bude zato što je Real Madrid bolji, ne zato što smo se bojali napadati ih,” rekao je trener Napolija.

Legenda Napolija, Diego Armando Maradona bi mogao prije utkamice popričati sa igračima italijanskog tima i tako im pružiti podršku uoči veoma važne utakmice.

“Nadam se da će Maradona imati vremena popričati s igračima prije utakmice. Gledanje u legendu koja ti govori kako vjeruje u tebe i kako možeš odigrati dobro, je pravi vjetar u leđa,” završio je Sarri.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!