NaslovnicaVijestiTrener potvrdio: Istina je da želimo dovesti Gianluigija Buffona!

Trener potvrdio: Istina je da želimo dovesti Gianluigija Buffona!

Legendarni golman Juventusa Gianluigi Buffon tokom proteklih desetak dana bio je u središtu pažnje zbog burne reakcije na uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Real Madrida.

Boca želi Buffona

Nakon što je ‘Stara dama’ u prvoj utakmici odigranoj u Torinu izgubila rezultatom 3-0, u gostima su izabranici Massimiliana Allegrija uspjeli anulirati prednost Real Madrida nakon 60. minuta igre.

Ipak, timu Zinedinea Zidanea je dosuđen penal u posljednjim trenucima susreta, a siguran sa bijele tačke bio je Cristiano Ronaldo. Buffon je žestoko reagovao nakon dosuđenog penala, te je dobio crveni karton, a nakon utakmice je uputio brojne optužbe na račun glavnog suca.

To je legendarnom talijanskom golmanu vjerovatno bio i posljednji nastup u Ligi prvaka, a već su se pojavile špekulacije kako odlazi iz Juvea na kraju sezone. Naime, trener argentinskog velikana Boce Juniors potvrdio je kako su čelnici njegovog kluba uspostavili kontakt s Buffonom, te će se pregovori nastaviti početkom ljeta.

[su_bonus]

Guillermo Barros Schelotto u izjavi za Radio Continental rekao je: “Daniel Angelici (predsjednik kluba) mi je rekao kako je zvao Buffona i pitao ga da li je zainteresovan, ali su se dogovorili kako će razgovarati nakon 17. maja, kada se završi sezona.”

Legendarni Gigi u Juventus je stigao davne 2001. godine iz Parme za čak 53 miliona eura, postavši tako najskuplji golman na svijetu. Ukupno je u dresu ‘Stare dame’ nastupio 651 put, a čak je 309 puta uspio sačuvati mrežu netaknutom.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!