NaslovnicaVijestiTrener i suigrači se javno okomili na Aubameyanga: Da li je Gabonac...

Trener i suigrači se javno okomili na Aubameyanga: Da li je Gabonac na pragu odlaska iz kluba?

Jedna od najvećih zvijezda Bundeslige Emmerick Pierre Aubameyang nikada ranije se nije našao pred ovakvim javnim linčom i napadom kako trenera tako i suigrača, kao što je to bilo nakon šokantnog meča sa Schalkeom.

javno okomili na Aubameyanga

Još uvijek se ne smiriju strasti oko utakmice Dortmunda i Schalkea. Domaća ekipa Dortmunda je nakon 25 minuta igre imala četiri gola prednosti te su bili na putu da lagano odnesu pobjedu u ovom velikom derbiju. Tako je bilo sve do 60 minute kada je Schalke uspio izrežirati preokret odnosno povratak, te se je meč na kraju završio rezultatom 4:4.

Pjer Emmerik Aubameyang, prva zvijezda tima, odigrala je veliku ulogu u svemu ovome, jer je prvo postigao gol i zabilježio asistenciju, da bi potom je napravio jednu veliku glupost. Naime, u 72. minutu utakmice dobio je još jednu žuti karton te je morao napustiti susret. Ovog puta igrači i trener nisu imali više strpljenja i tolerancije.

>> PROMJENA NA VRHU: Šta mislite koji klub izdvaja najviše novca za plate nogometaša?

On je također ranije morao propustiti utakmicu sa Stuttgartom prije nekoliko dana, jer je bio kažnjen zbog kašnjenja na trening, a kako izvješća javljaju on to i dalje radi. Trener Peter Bosz optužio ga je “da je uništio sve, jer je bio previše agresivan”, a i njegov saigrač, golman Roman Weidenfeller, ga je javno kritikovao. “On je napravio veliku glupost, potpuno nepotrebno je dobio drugi žuti karton.”

Izgleda da je  sadaAubameyang jedan korak bliže odlasku iz Borusije, jer planira da od svog agenta traži novog poslodavca u januaru. Već neko vrijeme se govori o mogućem transferu u Real, a navodno interes za Gabonca su pokazali i Chelsea i Liverpool, gdje bi moga udružiti  snage s bivšim trenerom Jürgen Kloppom, koji ima o Gaboncu vrlo visoko mišljenje.

Međutim, problem je možda kompenzacija, jer bi žuto-crno Aubameyanga teško pustili ukoliko za njega ne dobiju 70 miliona eura, što je moramo priznati i na današnjem tržištu mnogo za igrača koji uskoro puni 30 godina.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!