NaslovnicaVijestiTrenersko prokletstvo Premier Lige

Trenersko prokletstvo Premier Lige

Trenersko prokletstvo

Antonio Conte danas ima relativno lagano gostovanje kod Bournemoutha, no i presing obavezne pobjede. Za upravu Chelseaja bilo bi nedopustivo da se ispusti još koji bod jer aktualni osvajač već nakon 9 kola zaostaje 9 bodova za prvoplasiranim Manchester Cityjem. Današnja utakmica samo je uvertira za iduće dvije utakmice koje bi mogle biti ključ za ostanak Contea na klupi jer te dvije utakmice su Roma u gostima te Manchester United na Stamford Bridgeu.

 

U devet odigranih kola aktualni osvajač Premier lige osvojio je 16 bodova od potencijalnih 27 bodova i nakon takvih rezultata medijski pritisak na Contea je poprilično velik. Naravno da se nakon ovakvih rezultata piše o tome da se Conteu klima stolica. Antonio Conte kaže da se ne boji otkaza te da se nikad i neće bojati jer je siguran u svoju nogometnu filozofiju i viziju. Antonio Conte kaže kako osjeća pritisak, ali ne tu vrstu pritiska iako ne bi bilo prvi put da trener koji je prošle sezone osvojio ligu sljedeće sezone dobije otkaz.

[su_premierleague]

PROKLETSTVO OSVAJAČA PREMIER LIGE

 

Ne samo da Conte ne bi bio prvi koje je dobio otkaz par mjeseci nakon osvajanja već je to postalo uobičajeno u Engleskoj. Trenersko prokletstvo započelo je još prije 6 godina sa talijanskim stručnjakom Robertom Mancinijem koji je u sezoni 2011./12. uzeo naslov s Manchester Cityjem, a sljedeće sezone to nije uspio pa je bio otpušten. Te sezone naslov je uzeo Sir Alex Ferguson i on je jedini koji nije otpušten nego je sam odlučio otići. Sezone 2013./14. Manuel Pelegrini osvojio je naslov Premier lige, a sljedeće sezone saznao je kako klub ima nove planove, na kraju sezone doći će Pep Guardiola što je značilo da je njegovoj karijeri u Cityju kraj. Te sezone titulu prvaka glatko je uzeo Jose Mourinho koji je od prvog do zadnjeg kola dominirao te bez ikakvih problema uzeo naslov, a sljedeće sezone od prvog kola Chelsea kao branitelj naslova nije mogao do bodova nikako, bili su u donjem dijelu tablice i svi su znali kakva sudbina čeka Mourinha, a s druge strane te iste sezone svi su pričali o bajci u Leicester Cityju. Svi mi znamo kako je izgledala ta priča o ‘Lisicama’, Ranieri je uzeo titulu naboljeg trenera svijeta jer je uzeo Premier ligu s malim Leicesterom, ali samo par mjeseci nakon te titule uslijedio je otkaz i klupu je preuzeo Shakespeare.

ranieri trener godine

 

Antonio Conte još uvijek ima relativno dobre rezultate se iako prvoplasirani City već se dobro odvojio. Chelsea se nalazi na 4. poziciji, a prvenstvo je dugačko. Prošle godine situacija je bila slična, City je krenuo moćno, izgledali su jako dominantno, ali kada je Chelsea preuzeo vrh tako je i ostalo do kraja. Sljedećih par utakmica bit će ključno za budućnost Contea na klupi, a mediji su već pripremili idealnog kandidata za klupu Chelseaja – on se zove Maurizio Sarri, trener Napolija koji igra ponajbolji nogomet u Europi.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!