NaslovnicaVijestiTužiteljstvo traži osam godina zatvora za Xabi Alonsa?

Tužiteljstvo traži osam godina zatvora za Xabi Alonsa?

Xabi Alonso na udaru porezne uprave u Španjolskoj, a državno tužiteljstvo za legendu španjolskog nogometa traži čak osam godina zatvora. Na udaru je zbog sličnih stvari kao i njegovi bivši suigrači iz Real Madrida poput Cristiana Ronalda, Marcela, Luke Modrića…

Xabi Alonso bio je pod istragom za utaju poreza kod ne prijave zarade od autorskih prava. Istraga je bila zaustavljena, ali je na zahtjev suca ponovno pokrenuta i sada tužiteljstvo traži osam godina zatvora. Za slične stvari pod istragom su i na sudu Luka Modrić, Cristiano Ronaldo, Marcelo, Angel Di Maria te još nekoliko Alonsovih bivših suigrača.

Sličan slučaj bio je s njegovim kolegama iz rivalskog kluba Barcelona gdje su Messi, Adriano i Mascherano pravomoćno osuđeni, a Neymar i još nekolicina njih su na sudu. Dakle, uobičajena praksa ne prijavljivanja poreza kod nogometaša koji igraju u Španjolskoj.

[su_live_koeficijenti_v2]

Španjolsko tužiteljstvo tvrdi kako je Xabi Alonso skrivao zaradu na svojim off-shore računima, ali tvrdi kako je on nedužan, kako se za njegove financije brinu njegovi agenti i pravni zastupnici. Čak i da je nečega ilegalnog u cijeloj priči došlo – on nije znao za to. Identična priča kao što ju je imao Cristiano Ronaldo te i Lionel Messi prije njega.

Naime, prema navodima medija iz Španjolske – Xabi Alonso imao je firmu pod nazivom Kardzali, tvrda je imala prava nad njegovim brendom, odnosno autorska prava na ime Xabi Alonso. Na nju je u periodu od 2010. do 2012. godine uplaćeno oko 5 milijuna eura od strane mnogih sponzora, počevši od Adidasa pa do Movistara, a tu su i Procter & Gamble, Gillette, Electronic Arts Software, Angula Aguinaga, El Corte Ingles, Emidio Tucci, Yamaha and Hugo Boss.

[su_champions_league]

Vrlo vjerojatno je kako će ova priča završiti kao i svaka druga kada su nogometaši u pitanju. Prva opcija je da će Xabi Alonso dokazati svoju nedužnost, a druga je da će ga sud osuditi do maksimalno 2 godine zatvora što je u Španjolskoj kazna koja se može kompenzirati novčanom kaznom uz uvjetnu kaznu zatvora kao što je bio slučaj Messi i Xabi gotovo pa sigurno neće u hladnu zatvorsku ćeliju.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!