NaslovnicaVijestiU čast Davidea Astorija: Sjajan gest Fiorentine!

U čast Davidea Astorija: Sjajan gest Fiorentine!

Davide Astori tragično je preminuo u 32. godini života, a sjajan gest Fiorentine je dokaz da bivši kapetan nikad neće biti zaboravljen, te da će njegovo ime zauvijek biti urezano u povijest kluba.

Nogometni klub Fiorentina je saopštio da će u sjećanje na tragično preminulog kapitena Davidea Astorija, promeniti naziv svog trening centra, koji će od sada nositi ime ovog pokojnog igrača.

Davide Astori je iznenada preminuo u snu 4. marta u svojoj 32. godini zbog srčanog zastoja, u svojoj sobi hotela Timorett u Udinama. Iza sebe je ostavio djevojku Francescu Fioretti i kćerku Nicole, koja ima dvije godine.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Astori je karijeru počeo Milanu u kojem je proveo sedam godina. ali nakon što je prošao mlađe kategorije, nije upisao niti jedan nastup za prvi tim rossonera, te 2008. godine prelazi u Cagliari za 5 miliona eura.

Prije četiri godine kratko je igrao u Romi, a 2015. godine stigao je u Fiorentinu, najprije na posudbu, a 2016. je Viola otkupila njegov ugovor. Astori je 14 puta igrao za reprezentaciju Italije.

[su_no1forfootball]

Kapetan Viole je sahranjen uz velike počasti cijele Firence, a da sećanje na njega neće izblijediti potvrdio je i predsednik Fiorentine Mario Cogningni.

“Trening centar se neće više zvati Campini, već Sportski centar Davide Astori. Tu je bio njegov dom, mesto gde je često dolazio, ponekad i sa porodicom. Ovo je samo jedna od prvih inicijativa da zapamtimo jednu takvu posebnu osobu”, rekao je Cogningni za italijanske medije u nedelju.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!