NaslovnicaVijestiU kakvom sastavu će Hrvatska igrati na Pireju?

U kakvom sastavu će Hrvatska igrati na Pireju?

hrvatska grčka

U 20:45 Hrvatska će u Pireju igrati protiv reprezentacije Grčke drugu, uzvratnu utakmicu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Prva utakmica u Zagrebu završila je rezultatom 4-1 u korist ‘Vatrenih’. Izbornik Dalić izveo je sastav:

Zagreb – XI: Subašić, Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić, Rakitić, Modrić, Brozović, Kramarić, Perišić i Kalinić.

Hrvatska je nadigrala Grčku kako dugo nitko nije. U prvih 45 minuta Modrić i društvo zabili su 3 ‘komada’ što nitko nije uspio protiv Grčke još od 2001. godine. Dakle, 16 godina star rekord pao je baš na Maksimiru.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Nogomet se vratio u Hrvatsku

Izbornik Dalić vodio je tek drugu svoju utakmicu na klupi reprezentacije i uspio je napraviti upravo ono zbog čega je doveden. Nogomet se vratio u Hrvatsku! Prepuni Maksimir, huk s tribina, ujedinjeni navijači i prekrasna igra, to se čekalo. Od prve minute utakmice ‘Vatreni’ su krenuli u akciju ‘razbijanje bunkera’. Do 45. minute bunker su razbili Modrić, Kalinić i Perišić, a u drugom poluvremenu to je pošlo za rukom i Kramariću.

Igra Hrvatske reprezentacije temeljila se na probijanju po bokovima, Luka Modrić i Ivan Rakitić dirigirali su igru na terenu, razbijali su njihov vezni red, a onda je lopta išla na krila gdje su lopte čekali Kramarić, Perišić te Strinić i Vrsaljko. Bočni igrači dali su poseban doprinos igri svojom visokom pozicijom. Šime Vrsaljko bio je jedan od najbolji igrača na terenu, asistirao je dva gola, a Strinić je asistirao jedan.

Nema dileme da je probijanje po strani bio Dalićev plan je njihovi bočni igrači Maniatis i Tzavellas prema uglednom nogometnom portalu transfermarkt.com vrijede tek 2,75 milijuna eura zajedno. Odnosno, Maniatis vrijedi 1 milijun, a Tzavellas vrijedi 1,75 milijun eura. Usporedbe radi, Perišić vrijedi 35 milijuna eura, Kramarić 15, Vrsaljko 16 te Strinić 4,5 milijuna eura. Razlika u kvaliteti je neosporna.

[su_live_koeficijenti]

Jedina dvojba u sastavu

Zlatko Dalić ima formulu za pobjedu protiv Grčke, to je bilo jasno od prve sekunde. Kako i sam kaže – puno je pričao s izbornicima BiH i Belgije koji su Grčku imali u svojoj skupini u kvalifikacijama. Najveći problem kod igre protiv Grčke upravo je probijanje njihovog ‘bunkera’. Hrvatska ga je rano probila zbog loše reakcije golmana, a danas si Grčka ne može priuštiti da se brani, oni trebaju pobjedu 3-0.

Jedina dvojba koju izbornik Dalić ima je Mandžukić ili Kalinić. Nikola Kalinić igrao je prvi sastav u prvoj utakmici zbog toga što je Mandžo bio ozlijeđen, no kako mediji u Hrvatskoj pišu – danas je spreman. Vidjelo se kako je Kalinić mobilniji i okretniji, možda i kompaktibilniji za ovaj sastav, no ostaje vidjeti što će Dalić odlučiti. Kalinić je prava ‘devetka’ i golgeter, dok je Mandžo u Juventusu sada više krilni igrač i radilica nego li napadač i bit će interesantno vidjeti tko će započeti utakmicu.

Vrlo vjerojatno je kako će ostatak sastava ostati u većoj mjeri identičan kao onaj što je započeo utakmicu u Zagrebu.

[su_bet365_app]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!