NaslovnicaVijestiBRAZILCI TEK NA 13. POZICIJI: Koja nacija na svijetu je najviše opsjednuta...

BRAZILCI TEK NA 13. POZICIJI: Koja nacija na svijetu je najviše opsjednuta nogometom?! Nikada nećete pogoditi…

Nielsen Sport, firma koja je specijalizirana za mjerenje i obradu i statistike općenito, uradila je istraživanje u kojem su proučavali u kojim državama su ljudi najviše opsjednuti nogometom. Prvo mjesto će vas šokirati a Brazilci su se tek našli na 13. mjestu.

Brazilski selektor Tite

 

Jeste li se ikad zapitali u kojoj je zemlji stanovništvo najviše opsjednuto nogometom? Uz Nielsen Sports, vodeću firmu na području mjerenja, statističke analize i obrade podataka, provedena je velika anketa koja je donijela vrlo zanimljive rezultate. Istraživanjem je obuhvaćeno 30 zemalja, kojo su derfinisane kao „zainteresirane za nogomet”,  a najveći postotak od cjelokupnog stanovništva, su iznenađujuće u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje su nogometni navijači izraženi u čak 80 posto ispitanika. Dva i pol manje ih ima Tajland i Čile, a slijede Portugal i Turska sa 75 posto.

>> GOTOVO JE, LEWANDOWSKI OTKRIO: Karijeru ću nastaviti u…

Supersila Brazil, koji se smatra jednim od kolijevke nogometa u istraživanju je zauzela samo 13. mjesto, a nogometom je opsjednuto „samo” 60 posto ispitanika. Poraz od Njemačke na prošlom Mundijalu je glavni uzrok.

[su_cashout]

S druge strane, raste interes za nogomet u Kini, gdje je interes porastao za 5 posto u posljednje četiri godine, a u Indiji, je zabilježen porast od 15 posto. U SAD-u je porastao s 28 na 32 posto.

Velika Britanija, kolijevka ovog sporta našla se na 17. mjestu u anketi, a 51 posto ispitanih stanovnika iskazalo je interes za nogomet.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!