NaslovnicaVijestiU La Ligi će naredne sezone igrati debitantski klub

U La Ligi će naredne sezone igrati debitantski klub

U La Ligi će naredne sezone igrati debitantski klub! U sezoni 2017/2018 će u elitnom španskom društvu nastupati i jedan debitantski klub, koji je direktno izborio plasman u najvišji rang španjolskog nogometa. Naime, riječ je o klubu FC Girona koja će prvi put u svojoj historiji igrati u La Ligi, nakon što su pomeli konkurenciju u drugoj ligi.

U La Ligi će naredne sezone igrati debitantski klub

Krug prije kraja druge španske lige poznata su dva kluba koja su izborila promociju u viši rang takmičenja. U prvu ligu se je ekspresno vratio stari znanac španske lige Levante, a pored njega krug prije kraja nastup u elitnom ragnu španskog nogometa obezbjedio je klub FC Girona i to prvi put u svojoj historiji postojanja. Girona je nakon remija sa Zaragozom krug prije kraja obezbjedila nastup u La Ligi naredne sezone.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Girona dolazi iz malog katalonskog grada koji broji oko 100 hiljada stanovnika te su klub koji do sada nikada nije nastupao u prvoj španjolskoj ligi. Katalonija će tako u narednoj sezoni pored Barcelone i Espanyola imati i svog trećeg predstavnika, FC Gironu.

>> Eden Hazard pretrpio tešku povredu

Za treće mjesto koje takođe vodi u La Ligu, krug prije kraja prvenstva se bore čak šest ekipa koje će igrati dodatne kvalifikacije. Nastup u kvalifikacijama su već obezbjedili Getafe, Cadiz i Tenerife a za četvrto mjesto se bore Huesca, Valladolid i Oviedo.

Iz prve lige ove sezone su ispali Sportin Gijon, Osasuna i Granada, a iz druge ligu su ispali Elche te klub koji je početkom ovog milenijuma igrao u Ligi prvaka, Mallorca.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!