NaslovnicaVijestiU svojoj zemlji apsolutni je hit, a o odabiru reprezentacije savjetovao ga...

U svojoj zemlji apsolutni je hit, a o odabiru reprezentacije savjetovao ga je Cristiano Ronaldo

Mnogi od vas vjerojatno još uvijek nisu čuli za fenomenalnog Anwara El Ghazija, fenomenalan je barem bio u prvih nekoliko tjedana u novoj sezoni – u dresu Ajaxa postigao je sedam pogodaka u šest ligaških nastupa.

OIR_resizer

Ima samo 20 godina, a već ga uspoređuju s Memphisom Depayom i drugim zvijezdama koje su napustile Nizozemsku i pokorile Europu. Ako nastavi ovim tempom, već iduće ljeto će zaigrati u nekom velikanu iz lige petice. Ne možemo ni Depaya još zvati zvijezdom – imao je odličnu prošlu sezonu u PSV-u, formu je prenio i u ovu sezonu i za sada blista. No, put do zvijezde i legende je dug, ali, na dobrom je putu da postane jedan od njih.

El Ghazi je već igrao za Nizozemsku, no za reprezentacije do 17, 18 i 21 godinu. Veliki debi za seniorsku reprezentaciju i dalje čeka. Pitanje je bilo koga će odabrati: Nizozemsku ili Maroko?

Njegova obitelj dolazi iz Maroka, no El Ghazi je rođen i odgojen u Nizozemskoj, tako da je to teška odluka.

Dobro bi došao i Nizozemskoj trenutno, obzirom na katastrofalne kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016. Do prije godinu dana bili su treći na svijetu, a sada bi mogli propustiti Europsko prvenstvo.

El Ghazi je za službenu web-stranicu Ajaxa izjavio što je odlučio i tko ga je na to naveo. Svoje prste u ovoj odluci ponajviše je imao Cristiano Ronaldo, koji je razgovarao s mladićem.

“Razmišljao sam o tome dugo. Moji roditelji, moja obitelj, moj osobni trener, a isto tako i Cristiano Ronaldo su me savjetovali.”

“Ronaldo mi je rekao da je on ja, da bi igrao za Nizozemsku. Rekao mi je kako moram sam donijeti odluku. Ako odaberem Nizozemsku, Marokanci će reći da nisam pravi Marokanac, a ako odaberem Maroko, Nizozemci će reći ‘Hej, ovdje si rođen i odgajan, zašto’?”

“Sretan sam što sam izabrao Nizozemsku. To je čast. Dat ću sve od sebe za ovu zemlju jer sam ovdje rođen i živim cijelo vrijeme.

El Ghazija su mnogi usporedili s Ronaldom zbog sličnog stila igre.

ronaldo-and-el-ghazi

[touchcarousel id=’1′]

 

 

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!