NaslovnicaVijestiU toku je istraga: Chelsea se suočava sa zabranom transfera

U toku je istraga: Chelsea se suočava sa zabranom transfera

Chelsea se suočava sa zabranom transfera i ako su čelnici sa Stamford Bridge-a uvjereni da se to neće desiti. Trenutno je u toku istraga o potpisivanju Burkina Fasovog mladog Bertrand Traore-a.

Chelsea se suočava sa zabranom transfera

Njihov dogovor za Traore-a je pod pritiskom nakon što se saznalo da je igrao za Chelsea U18 ekipu u prijateljskoj protiv Arsenala kada je imao 16 godina, što je očigledno kršenje FIFA-inih prava.

Chelsea je sinoć insistirao da nisu uradili ništa pogrešno, rekavši da je Traore koji sada ima 20 godina, imao opciju u sporazumu koja mu je dozvoljavala da igra u prijateljskim utakmicama.

FIFA-ina pravila koja zabranjuju međunarodni transfer ispod 18 godina su prekršila dva Španska giganta i dobili su kazne za naredna dva prijelazna roka. Naravno radi se o Real i Atletico Madridu.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

Barcelona je prekršila ista pravila u 2014. godini te su ovog mjeseca mogli kupovati igrače.

“Traore je registrovan u januaru 2014. godine u skladu sa FA i Premier ligaškim pravilima. Prije toga, on je imao opciju u ugovoru koja je bila odobrena od FA i Premier lige.”

Šampioni Premier lige su bili u nevolji i prije, zbog potpisivanja mladih igrača, ali su se uspješno žalili i ta zabrana im je ukinuta na Arbitražnom sudu za sport 2010. godine, a radilo se o Gael Kakuti iz Lensa.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!