NaslovnicaVijestiUEFA Liga nacija se širi na druge kontinente?!

UEFA Liga nacija se širi na druge kontinente?!

UEFA Liga nacija koja će početi da se igra sledeće godine mogla bi da se proširi sa Europe na ostale kontinente, saopšteno je danas.

UEFA Liga nacija

Europska fudbalska unija (UEFA) objavila je da su početi razgovori sa ostalim konfederacijama o proširenju.

[su_no1forfootball]

UEFA i Svjetska fudbalska federacija (FIFA) su, kako je saopšteno, imali “konstruktivne diskusije”, ali još nije donijeta bilo kakva odluka.

“Ovakvi razgovori imaju za cilj da stvore veoma dobre odnose. Od početka su svi uključeni u diskusiju”, navodi se u saopštenju UEFA.

Počinje novo natjecanje, evo s kim će Hrvatska igrati u Ligi nacija

Igrač Uniteda Marouane Fellaini tuži proizvođača sportske opreme zbog bizarnog razloga!

Ronaldo pristao na nevjerovatnu okladu sa suigračima iz Real Madrida

Ligu nacija će prve sezone činiti 55 članica UEFA, a utakmice će se igrati u terminima FIFA za prijateljske duele.

U ligi A i B, 12 timova će se natjecati u četiri skupine od tri momčadi. U ligi C, bit će 15 momčadi, jedna grupa od tri i tri skupine od četiri momčadi, a u D ligi 16 momčadi će biti podijeljene u četiri skupine.

Pobjednici skupine će se kvalificirati za jaču ligu, a posljednji će se timovi pojaviti u donjoj ligi. Pobjednici lige izborit će svoje mjesto na Europskom prvenstvu 2020. U lipnju 2019. će se igrati “final four”, a u ožujku 2020. će se igrati play-off u kojem će sudjelovati 16 nacionalnih timova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!