NaslovnicaVijestiUEFA odbila dogovor sa Milanom oko finansijskog fair-playa, evo šta je sljedeći...

UEFA odbila dogovor sa Milanom oko finansijskog fair-playa, evo šta je sljedeći potez

Europska nogometna unija (UEFA) danas je službeno odbila Milanov prijedlog za postizanje dobrovoljnog dogovora oko finansijskog fair-playa.

finansijskog fair-playa

“Nakon što je pažljivo pregledana sva dokumentaciju, uz sva objašnjenja, odlučeno je da se ne usvoji prijedlog oko dobrovoljnog dogovora za finansijski fair-play”, navodi se u priopćenju Uefe.

Milan je ovog ljeta potrošio više od 200 milijuna eura na dovođenje novih igrača, pa je uslijed toga Uefa posumnjala na financijsku stabilnost talijanskog kluba koji je u vlasništvu kineskog konzorcija od travnja kada je kupljen za 800 milijuna dolara od Silvija Berlusconija.

[su_no1forfootball]

Talijanski klub uzeo je refinancirani kredit veći od 300 milijuna eura od američkog privatnog dioničkog fonda Elliott.

Uefa navodi da još uvijek postoje neizvjesnosti u vezi s refinanciranjem kredita koji bi trebao biti otplaćen u listopadu 2018. godine, kao i financijskih garancija glavnih dioničara.

Transfer glasine: Barca ne odustaje od Coutinha, Chelsea šalje novac i igrača za zvijezdu Monaca, United i Real privode posao kraju

Gianluigi Donnarumma poslao poruku navijačima Milana nakon incidenta

FourFourTwo: Ko je najbolji golman na svijetu? De Gea, Neuer, Buffon? Ni jedan od njih…

Pored problema za “zelenim stolom”, rossonerima ne cvjetaju ruže ni na terenu, pošto nakon 16 kola zauzimaju skromno 7. mjesto u Serie A, koje ne vodi u europska natjecanja. Sa 14 bodova zaostatka sa četvrtoplasiranom Romom, mjesto koje vodi u Ligu prvaka čini se nedostižnim.

Uefa će ponovno razmotriti Milanove finansije početkom 2018. godine. Prema pisanju Football Italije, kako bi popravio finansijsku situaciju i izbjegao kaznu za kršenje finansijskog fair playa, Milan planira poslati Calhanoglua i Silvu na posudbu sljedećeg mjeseca, te nakon što se vrate u klub na kraju sezone konačno ih i prodati.

Moguće novčane kazne kojima se Milan suočava su ograničenja troška na transfere, plata igrača, ali i veličine tima za UEFA natjecanja.

Milan sutra gostuje pretposlednjoj Veroni u 17. kolu italijanske Serie A, a potom dočekuje Atalantu na San Siru.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!