NaslovnicaVijestiUEFA predstavila novo reprezentativno natjecanje

UEFA predstavila novo reprezentativno natjecanje

Europska nogometna federacija predstavila je novo reprezentativno natjecanje – Ligu nacija, koje će prvi put biti održano 2018. godine, a sudjelovaće svih 55 nacionalnih selekcija europskih zemalja.

novo reprezentativno natjecanje

Kako je vrlo detaljno objašnjeno, reprezentacije će biti podijeljene u četiri kvalitetna razreda (ligi), a rangiranje će biti urađeno na temelju ovogodišnje novembarske ljestvici Uefe (dakle nakon europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo).

U okviru svakog kvalitetnog razreda ekipe će ždrijebom biti ravrstane u četiri skupine od po četiri ili tri momčadi.

U prvom kvalitetnom razredu biće 12 nacionalnih selekcija, podijeljenih u četiri skupine po tri momčadi. Pobjednici skupina boriće se za titulu na završnom turniru, koji će biti održan 2019. godine (format fajnal-fora).

Predviđeno je da najbolje selekcije iz drugog, trećeg i četvrtog kvalitetnog razreda prijeđu u viši rang, a najlošije iz prvog, drugog i trećeg u niži.

Osim eksplicitne želje da se na neki način ubrizga značaj u reprezentativni nogomet, dodatni motiv svim selekcijama jeste odluka da četiri reprezentacije iz Lige nacija stječu pravo sudjelovanja na šampionatu Evrope, a šansu da to ostvare imaće ekipe iz svih kvalitetnih razreda. Štoviše, jedan tim iz lige u kojoj su 16 najgore rangiranih selekcija će svakako sudjelovati na Europskom prvenstvu.

Drugim riječima, još jednom, u razigravanju za četiri mjesta koja vode na EURO sudjelovati 16 timova, po četiri iz svakog kvalitetnog razreda. To pravo stječu pobjednici svih skupina.

novo reprezentativno natjecanje

Da bi se povećalo zanimanje, odlučeno je da će plasman na prvenstvo Europe kroz Ligu nacija osigurati po jedna. Novo reprezentativno natjecanje počinje u rujnu 2018. godine.

Utakmice u grupnoj fazi natjecanja u Ligi nacija igraće se u reprezentativnim terminima u rujnu, listopadu i studenom.

Europsko prvenstvo 2020. održat će se čak u 13 država, da bi se obilježila 60. godišnjica od prvog šampionata Europe.

Utakmice će se igrati u Bakuu, Bruxellesu, Kopenhagenu, Münchenu, Budimpešti, Dublinu, Rimu, Amsterdamu, Bukureštu, Sankt Peterburgu, Glasgowu i Bilbau.

Polufinale i finale biće na Wembleyu.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!