NaslovnicaVijestiUEFA šalje Buffona u prijevremenu mirovinu?!

UEFA šalje Buffona u prijevremenu mirovinu?!

Gianluigi Buffon neslavno je završio učešće u Ligi prvaka dobivši direktan crveni karton, a UEFA bi mu zbog toga mogla izreći kaznu koja bi se čak odnosila i na nastupe u Serie A.

Veliki Gianluigi Buffon izazvao je ogromno ogorčenje kod UEFA zbog nesportskog ponašanja i isključenja na meču Lige šampiona sa Realom.

Europska kuća fudbala ne samo da ne želi da progleda kroz prste legendarnom vrataru Juventusa, već pokušava da nađe način kako da ga kazni, čak da se sankcije prenesu i na italijanska natjecanja.

[su_no1forfootball]

Kako piše Gazeta dello Sport, u UEFA smatraju da će klasična kazna za crveni karton biti bez efekta, jer će se Buffon najverovatnije oprostiti od nogometa na kraju sezone. Zbog toga, planiraju da možda odrede vremensku kaznu, i zabrane mu nastupe u Seriji A do završetka 2017/2018, što bi bio presedan.

Buffon je na terenu prosvjedovao kada je sudac Michael Oliver dosudio penal za Real, a kasnije je u medijima izgovarao uvrijedljive riječi na račun arbitra.

“Sudac nije imao karakter da sudi ovu utakmicu, a ako ga nemate, bolje je da odete na tribine i gledate utakmicu sa suprugom i djecom. Sjednete, pojedete čips, popijete sprite, ali bar ne napravite nikakvu štetu”, poručio je Buffon poslije utakmice.

“On uopće nije imao osjećajnost da razumije da ne možete donijeti onakvu odluku u takvoj utakmici. Pitam se kakvo srce on ima?! Njegovo srce je kanta smeća.”

“To je izuzetno kontroverzna odluka, donijeta od strane osobe koja nije smjela suditi utakmicu zbog nedostatka karaktera i osjećajnosti”, rekao je tada bijesni Buffon.

Za razliku od Buffona, Sergio Ramos neće sigurno snositi nikakve posljedice zato što je, iako pod suspenzijom, sišao u tunel pored terena na tom susretu. UEFA mu je to oprostila.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!