NaslovnicaVijestiUEFA suspendirala Partizan iz svih europskih takmičenja

UEFA suspendirala Partizan iz svih europskih takmičenja

Srpski velikan, Partizan iz Beograda, suspendiran je od strane UEFA-e iz svih europskih takmičenja za iduće tri sezone zbog neplaćenih dugova.

UEFA suspendovala Partizan iz svih europskih takmičenja

‘Crno beli’ su u dugu od 2,5 miliona eura još od septembra/rujna prošle godine, te sada neće sudjelovati u Ligi prvaka i Europskoj ligi u naredne tri sezone.

Kako prenosi britanski BBC Sport, UEFA je otkrila da je Partizan čak tri puta prekršio pravila o neplaćenim dugovima u posljednjih pet godina. Izvještava se kako klub većinu dugovanja duguje socijalnoj i poreznoj vlasti u Srbiji.

Partizan se trenutno nalazi na drugom mjestu u Super ligi sa šest bodova manje od prvoplasirane Crvene Zvezde. Klub iz Beograda je 2013. dobio uvjetnu kaznu također od strane UEFA-e, a presjedavajuće tijelo nogometa u Europi se sada odlučilo za oštriju kaznu.

Partizan početkom ove sezone nije uspio doći do grupne faze Europske lige, eliminisan je od strane Zaglebie Lubin u drugom pretkolu takmičenja.

Sličnu kaznu je imao i njihov najveći rival Crvena Zvezda, koja je bila suspendovana na godinu dana iz europskih takmičenja, te zbog toga nije igrala kvalifikacije za Ligu prvaka.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!