NaslovnicaVijestiUEFA suspendirala Partizan iz svih europskih takmičenja

UEFA suspendirala Partizan iz svih europskih takmičenja

Srpski velikan, Partizan iz Beograda, suspendiran je od strane UEFA-e iz svih europskih takmičenja za iduće tri sezone zbog neplaćenih dugova.

UEFA suspendovala Partizan iz svih europskih takmičenja

‘Crno beli’ su u dugu od 2,5 miliona eura još od septembra/rujna prošle godine, te sada neće sudjelovati u Ligi prvaka i Europskoj ligi u naredne tri sezone.

Kako prenosi britanski BBC Sport, UEFA je otkrila da je Partizan čak tri puta prekršio pravila o neplaćenim dugovima u posljednjih pet godina. Izvještava se kako klub većinu dugovanja duguje socijalnoj i poreznoj vlasti u Srbiji.

Partizan se trenutno nalazi na drugom mjestu u Super ligi sa šest bodova manje od prvoplasirane Crvene Zvezde. Klub iz Beograda je 2013. dobio uvjetnu kaznu također od strane UEFA-e, a presjedavajuće tijelo nogometa u Europi se sada odlučilo za oštriju kaznu.

Partizan početkom ove sezone nije uspio doći do grupne faze Europske lige, eliminisan je od strane Zaglebie Lubin u drugom pretkolu takmičenja.

Sličnu kaznu je imao i njihov najveći rival Crvena Zvezda, koja je bila suspendovana na godinu dana iz europskih takmičenja, te zbog toga nije igrala kvalifikacije za Ligu prvaka.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Fenerbahče odlučio istupiti iz turske lige?

0
Fenerbahče, renomirani turski nogometni klub, iznio je u ponedjeljak svoje razmišljanje o eventualnom istupanju iz nacionalne lige nakon što su njegovi igrači brutalno napadnuti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!