NaslovnicaVijestiUEFA uvodi promjene u Financijski Fair-Play i staje na kraj 'naftašima'...

UEFA uvodi promjene u Financijski Fair-Play i staje na kraj ‘naftašima’…

Krovna europska nogometna kuća UEFA objavila je kako stiže verzija 2.0. financijskog fair-playa. Jaz bogatih i siromašnih sve je veći, a klubovi ulažu po 400 milijuna eura za dva igrača. Riječ je dakako o novcu koji nije prihod kluba već novac ”upumpavan” u klub od strane multimilijardera koji su bogatstvo stekli uglavnom na nafti.

UEFA je napravila ‘nacrt’ novog FFP-a koji bi trebao na glasanje krajem petog mjeseca, što znači da ako bude usvojen stupit će na snagu već ovo ljeto, što znači da nakon Svjetskog prvenstva (vjerojatno) nećemo gledati nove transfere u vrijednosti 200 milijuna eura kakve je primjerice ovo ljeto radio PSG po pitanju Mbappea i Neymara.

[su_watch_live_football]

Glavna stavka u FFP-u 2.0. trebala bi biti takva da klub ne smije biti više od -100 milijuna eura u negativnom bilanci za jedan transfer rok po pitanju kupovanja i prodaje igrača. Primjer – Ukoliko bi netko želio imati kupovati igrača u vrijednosti za 420 milijuna (npr. PSG ove sezone), tada bi morao prodati igrača u vrijednosti 320 milijuna eura.

Ovaj način trebao bi spriječiti da klub kupi hrpu novih igrača, a istovremeno i zadrži svoje najbolje igrače. Sada imamo primjer gdje klubovi poput PSG-a na raspolaganju u napadu imaju Cavanija, Mbappea, Neymara, Mouru, Pastorea, Di Mariju, Draxlera, Ben Arfu i Guedesa koji je na posudbi. Ništa bolji nije ni njihov bogati konkurent iz Engleske – Manchester City koji na raspolaganju ima De Bruynea, Davida Silvu, Aguera, Sterlinga, Gabriela Jesusa, Sanea i Bernarda Silvu..

[su_live_koeficijenti]

Veliki je to problem za nogometno tržište jer su to klubovi kojima novac ne igraju toliko bitnu ulogu kao klubovima koji žive od prihoda kluba pa zbog toga ne prodaju igrače tako olako kao drugi klubovi. Oni si mogu priuštiti da zadržavaju igrače koji ne igraju i na taj uništavaju ‘tržišnu utakmicu’. Novim FFP-om 2.0. tome bi se stalo na kraju – ako želiš novog world-class igrača morat ćeš prodati onog kojeg će taj zamijeniti ili nekog drugog tko će ti donijeti dovoljno prihoda da bude u legalnim okvirima novog zakona.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!