NaslovnicaVijestiUhićena braća Mamić

Uhićena braća Mamić

Izvršni dopredsjednik i trener NK Dinamo Zagreb, braća Zdravko i Zoran Mamić uhićena su u 12,45 sati na temelju Europskog uhidbenog naloga, nakon što su stigli na novi mađarsko-hrvatski granični prijelaz Letenye-Goričan. U njihovoj pratnji su bili i odvjetnici.

mamići

Uz braću Mamić u pritvoru ostaje Damir Vrbanović, te uhićeni poreznik Milan Pernar.  Vrbanoviću je sud odredio jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi utjecao na 15-ak svjedoka koje je protiv njega predložio Uskok, dok  je od petka u Remetincu poreznik Milan Pernar kojega Uskok sumnjiči da je s Vrbanovićem i Mamićima sudjelovao u nezakonitostima na štetu nogometnog kluba Dinamo i državni proračun.

 

 

Vrbanovića i Pernara Uskok sumnjiči da su zajedno sa Zdravkom i Zoranom Mamićem, Dinamo oštetili za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Tužiteljstvo je istragu pokrenulo zbog sumnje da su osumnjičenici u posljednjih šest godina davali, odnosno primali mito, zlouporabili položaj i ovlasti te povjerenje u gospodarskom poslovanju, utajili porez te poticali ili pomagali u zlouporabi i utaji.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

Zdravko i Zoran Mamić u petak predvečer objavili su da se u Zagreb iz Slovenije, gdje je Dinamo na pripremama, ipak neće vratiti do nedjelje, iako je njihov klub ranije izvijestio da su Mamići oko podneva dobili pozive za razgovor te da su “odmah krenuli prema Zagrebu”.

 

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!