NaslovnicaVijestiUli Hoeness otkrio: "Niko Kovač je bio naš treći izbor, prva dva...

Uli Hoeness otkrio: “Niko Kovač je bio naš treći izbor, prva dva kandidata su nas odbila”

Predsjednik Bayern Munchena Uli Hoeness iskreno je priznao da je Niko Kovač bio tek treća opcija kluba u pronalaženju novog trenera. Kada su prva dva kandidata odbila priliku da preuzmu Bayern, odlučeno je da novi trener kluba bude Niko Kovač, koji je bez razmišljanja prihvatio ponudu.

Uli Hoeness otkrio

Predsjednik Bayerna Uli Hoeneß nakon završetka prvenstvene utakmice aprotiv Mönchengladbach govorio je o nedavnim zbivanjima u klubu a najviše pitanja je bilo oko imenovanja Nika Kovača za novog trenera Bayerna za naredne tri godine. Hoeness je bio bez dlake na svom jeziku te priznao je da je Kovač bio tek treći kandidat za preuzimanje klupe Bayerna, te da su se za njega odlučili nakon što su ih prva dva kandidata odbila.

>> Jose Mourinho otkrio što je rekao Paul Pogbi poslije pobjede protiv Manchester Cityja

Prvi kandidat je bio sadašnji trener kluba Jupp Heynckes, a drugi bivši trener Dortmunda Thomas Tuchel.

” U medijima je prikazano kao da očajnički tragamo za novim trenerom. Ja, Karl-Heinz Rummenigge i Hasan Salihamidžić smo dugo vremena pokušavali da uvjerimo Jupp Heynckesa da ostane na kormilu kluba. Kada smo obavili zadnji razgovor sda njim došli smo do zaključka da on zaista neće produljiti ugovor, te smo nakon toga započeli razgovarati s trenerom koji je u tom trenutku bio slobodan “, rekao je Hoeness.

[su_bonus]

„Rekao nam je da je on već odlučio. Bili smo razočarani, ali za nas, međutim to i nije bio neki veliki šok. Nekoliko dana kasnije obavili smo interni sastanak i zajednički odlučili da će naš idući kandidat biti Niko Kovač. I onda se dogodilo sve ovo. ”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!