NaslovnicaVijestiUprava Leicestera pružila podršku Ranieriju

Uprava Leicestera pružila podršku Ranieriju

Uprava Leicestera pružila je podršku treneru Claudiju Ranieriju nakon serije loših rezultata u Premier ligu, koji su doveli “Lisice” na rub ispadanja.

podršku

Leicester je prošle sezone napravio veliko iznenađenje i osvojio šampionsku titulu u Premier ligi, prvu u povijesti kluba. Ekipa, međutim, ove sezone ne postiže dobre rezultate i nalazi se bod od zone ispadanja, pošto je izgubila 13 od 24 utakmice.

Mjesec dana pošto je Ranieri dobio priznanje Fife za najboljeg trenera u 2016. godini, navijači i javnost u Engleskoj spekulišu o njegovom mogućem odlasku.

[su_betathome200e]

“U svjetlu nedavnih spekulacija, nogometni klub Leicester želi apsolutno jasno pruži nepokolebljivu podršku treneru Claudiju Ranieriju. Svi u klubu misle da trenutna forma ekipe treba se popraviti, a uspjeh bez presedana koji smo postigli u prethodnim sezonama zasnovan je na stabilnosti, zajedništvu i odlučnosti da se prevaziđu čak i najveći izazovi “, navodi se u priopćenju.

Ranijerijev prvi zadatak je Leicester ostane u FA Kupu, odnosno da sutra pobijedi drugoligaša Derby, u ponovoljenoj utakmici.

Ranieri je rekao da nije tražio javnu potporu uprave kluba.

“Ovim se završavaju sve spekulacije. Što se mene tiče, moj posao je uvijek isti, da se koncentriram na narednu utakmicu. Za mene je važno da pokušam pronaći pravo rješenje za moje nogometaše”, rekao je 65-godišnji Ranieri.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!