NaslovnicaVijestiUrednik France Footballa otkrio ko je dobitnik Zlatne lopte!

Urednik France Footballa otkrio ko je dobitnik Zlatne lopte!

Urednik France Footballa otkrio je kako se već zna dobitnik Zlatne lopte, kojem će u ponedjeljak biti službeno dodijeljena nagrada za najboljeg nogometaša svijeta.

Idućeg ponedjeljka saznat ćemo ko je osvojio Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta, a strani mediji pišu da će to biti Luka Modrić. Tako španski radio Cadena Cope javlja da je osvajač Zlatne lopte France Footballa za 2018. godinu i čovjek koji prekida dominaciju Ronalda i Messija upravo Hrvat.

“Modrić će u ponedjeljak u Parizu primiti nagradu i tako naslijediti svog bivšeg saigrača Cristiana Ronalda. Bit će to treća godina zaredom da neki igrač Reala osvaja ovu nagradu”, pišu Španci.

Otkrivaju i da će Modrić privatnim avionom zajedno s predsjednikom Reala Florentinom Perezom i kapitenom Sergiom Ramosom otputovati u Francusku u ponedjeljak.

“Pobjednik se već zna. Najbolji je dobio moj poziv u kojem sam mu rekao da je najbolji, to je to”, izjavio je urednik France Footballa Pascal Ferre, ali nije otkrio koga je pozvao i saopćio mu tu radosnu vijest.

Cadena Cope dalje tvrdi da se radi o Modriću koji je navodno pobijedio ispred Cristiano Ronalda i Antoine Griezmanna.

Kada je krajem avgusta Luka Modrić, po izboru Uefe okrunjen za najboljeg igrača Evrope, mnoge je iznenadio nedolazak Cristiana Ronalda na ceremoniju dodjeljivanja nagrade. Jer, bez obzira što više nisu suigrači, upravo je Modrić bio jedan od najzaslužnijih igrača za Realova osvajanje Lige prvaka. Upravo je Modrić bio jedan od igrača, koji su Ronalda najviše ‘hranili’ dobrim loptama, nakon kojih je zabijao golove:

“Nije me iznenadilo što nije došao”, rekao je Modrić koji je tijekom glasanja osvojio 313 bodova, 90 više od Ronalda, koji nije došao niti na ceremoniju dodjeljivanja nagrade The Best, a tada je postalo jasno kako Ronaldo na ceremonije ne dolazi jer ne može podnijeti poraz.

Prema navodima niza talijanskih medija, Portugalac se neće pojaviti na dodjeli Zlatne lopte, koju je osvajao pet puta, čime je uz Lea Messija najuspješniji nogometaš u historiji.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!