NaslovnicaVijestiUsain Bolt nezadovoljan formom "svog" Manchester Uniteda

Usain Bolt nezadovoljan formom “svog” Manchester Uniteda

Veliki navijač Manchester Uniteda Usain Bolt prilično je iznenađen zbog nedostatka dobrog nogometa na Old Traffordu ove sezone.

Usain Bolt nezadovoljan formom svog Manchester Uniteda

Većina navijača “Crvenih vragova” je ogorčena igrom svog tima u većem dijelu ove sezone. Kreirali su samo 219 prilika u Premier ligi, što je skoro 130 prilika manje od njihovog gradskog rivala Manchester Cityja, koji je kreirao 346 prilika.

Tim Lousa van Gaala daleko je od onoga što je predstavljao pod vodstvom Sir Alexa Fergusona u proteklih 25 godina, a šestostruki osvajač olimpijske zlatne medalje Usain Bolt je jednako frustiran kao i svi ostali.

U izjavi za Eurosport, Bolt je rekao: “Kao navijač Manchester Uniteda, navikao sam gledati svoj tim kako napada, zabavlja i pobjeđuje. Nismo mnogo toga od gore navedenog vidjeli ni ove sezone.”

Manchester United se trenutno nalazi na petom mjestu u Premier ligi, te zaostaje velikih šest bodova za četveroplasiranim Manchester Cityjem.

Nakon malo boljih rezultata, Van Gaalov tim je ponovo ušao u lošu formu, nakon što je izgubio od Sunderlanda prije dva tjedna, tima koji se bori za opstanak u najvišem engleskom rangu, a zatim poslije toga sredinom prošlog tjedna stigao je i poraz protiv Midtjyllanda u okviru šesnaestine finala Europa lige, a rezultat je bio 2-1.

Ako je vjerovati engleskim medijima, Jose Mourinho bi uskoro trebao naslijediti Louisa van Gaala, a kako navode, nizozemskog stručnjaka samo jedan poraz dijeli od otkaza.

Mourinho također ima reputaciju igranja “pragmatičnog” nogometa, ali on je, za razliku od Van Gaala, osvajao naslove u svakom klubu koji je vodio, a možda bi bio veoma dobra opcija za tim sa Old Trafforda.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!