NaslovnicaVijestiUŠAO U POVIJEST: Mesut Ozil sinoć protiv Leicester Cityja oborio rekord Premier...

UŠAO U POVIJEST: Mesut Ozil sinoć protiv Leicester Cityja oborio rekord Premier lige!

Zvijezda Arsenala i bivši reprezentativac Njemačke Mesut Ozil sinoćnjim golom protiv Leicester Cityja ušao je povijest Premier lige, postavši najbolji njemački strijelac u takmičenju, prestigavši tako legendarnog Jurgena Klinsmanna.

Ozil oborio rekord Premier lige

30-godišnjak je sinoćnji susret na Emiratesu započeo od prve minute, nakon što je propustio gostovanje na Craven Cottageu prije reprezentativne pauze, a također mu je dodijeljena i kapitenska traka.

[su_bet365_koeficijenti]

Nakon što su ‘Lisice’ povele u 31. minuti autoglom Hectora Bellerina, Ozil je postigao gol za izjednačenje pred sami kraj prvog poluvremena. To mu je bio 30. gol u Premier ligi, te je postao Nijemac sa najviše golova u ligi.

Prije ovog gola, Ozil je bio izjednačen na prvom mjestu sa svojim sunarodnjacima Uweom Roslerom i Jurgenom Klinsmannom, koji su postigli po 29 golova nastupajući u najvišem rangu engleskog nogometa. Klinsmann je impresionirao nakon dolaska u Tottenham Hotspur, tokom sezone 1994/95, kada je postigao 21 gol na 41 nastupu. U klub se vratio pred sezonu 1997/98, kada je postigao još osam golova. S druge strane, Rosler je postigao 29 golova dok je nastupao za Manchester City u periodu od 1993. do 1996. godine.

Pored postignutog gola, Ozil je sinoć upisao i asistenciju kod gola za konačnih 3-1 koji je postigao Pierre-Emerick Aubameyang, te je tako nastavio sjajnu formu u novoj sezoni. Već je postigao tri gola u samo sedam nastupa, isto koliko u 22 nastupa prošle sezone, a pored toga ima ukupno 50 asistencija u Premier ligi otkako je stigao u londonski klub iz Real Madrida 2013. godine. Arsenal je zahvaljujući ovoj pobjedi stigao do četvrtog mjesta u Premier ligi, te ima 21 osvojen bod, isto koliko i trećeplasirani Chelsea, dok se na prvom i drugom mjestu nalaze Manchester City, odnosno Liverpool sa 23 osvojena boda nakon devet odigranih kola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!