NaslovnicaVijestiUzbuna u Napulju: Marek Hamšik otkrio gdje bi mogao otići ovog ljeta!

Uzbuna u Napulju: Marek Hamšik otkrio gdje bi mogao otići ovog ljeta!

Navijači Napolija mogli bi doživjeti još jedno veliko razočaranje nakon što su u završnici protekle sezone ispustili titulu prvaka Serije A, koja je ponovo otišla u ruke Juventusa, čak sedmi uzastopni put.

Hamšik želi u Kinu

Naime, jedna od njihovih najvećih legendi i najbolji strijelac kluba svih vremena, slovački reprezentativac Marek Hamšik priznao je kako bi mogao otići u Kinu ovog ljeta ili na kraju godine.

U intervjuu za slovačke novine Sport24, 30-godišnji veznjak je rekao: “Priznajem da me privlači taj transfer, ali vidjet ćemo što će se dogoditi. U Kini sam bio samo jednom, kada smo igrali utakmicu Superkupa, ali u životu moramo probati sve. Za sada sam igrač Napolija.”

Pored toga što je postigao 120 golova i upisao 501 nastup u dresu kluba iz Napulja, Hamšik je također odigrao i preko 100 utakmica u dresu reprezentacije i postigao 21 gol, te je po mišljenju mnogih jedan od najboljih veznjaka na svijetu u proteklih deset godina. Iako su možda njegovi najbolji dani karijere iza njega, ova izjava se nimalo nije svidjela navijačima kluba, koji još uvijek nisu spremni na njegov odlazak. Kako izvještava Football Italia, Hamšik bi u slučaju odlaska u Kinu mogao zarađivati čak deset miliona godišnje igrajući u Superligi, koja u posljednjih nekoliko sezona privlači sve više europskih zvijezda.

[su_no1forfootball]

Marek je na San Paolo stigao iz Brescie u ljeto 2007. godine kao 20-godišnjak za 5,5 miliona eura, a debitovao je protiv Cesene u Kupu Italije samo mjesec dana kasnije. Sa klubom je osvojio ukupno tri titule, dva puta Kup Italije, u sezonama 2011/12 i 2013/14, te jednom talijanski Superkup 2014. godine.

Ipak, nije uspio osvojiti Scudetto, iako je nekoliko puta bio blizu. Njegov tim je osvajao drugo mjesto u Seriji A u tri navrata otkako je on u klubu. Prvi put u sezoni 2012/13, kada su imali devet bodova manje od Juventusa, zatim u sezoni 2015/16, kada je razlika iznosila također devet bodova, te treći put upravo prošle sezone, kada su Napolitanci imali samo četiri boda zaostatka za ‘Starom damom’.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!