NaslovnicaVijestiValverde prokomentirao odlazak Ronalda i poređenje sa Messijem

Valverde prokomentirao odlazak Ronalda i poređenje sa Messijem

Trener Barcelone Ernesto Valverde prokomentirao je odlazak najboljeg igrača Real Madrida, te govorio o nadmetanju koje je uvijek postojalo između njega i Lionela Messija.

“Postojala je sezona u kojoj je Barca osvojila sve, druga u kojoj je uzela pet od šest trofeja, tako da uvijek težimo da uzmemo sve, ali to je ekstremno teško. Onako kako ja gledam na stvari, najviše šansi da uzmemo imamo ako budemo pravi od prvog dana sezone do posljednjeg, iako to garantuje samo trofej u ligi jer u takmičenjima poput Lige prvaka dobijaš ili gubiš za 10 minuta, sve se brzo promijeni“, rekao je 54-godišnji stručnjak.

Izgled La Lige umnogome je promijenjen odlaskom Cristiana Ronalda iz Real Madrida u Juventus.

“Njegov odlazak predstavlja kraj nadmetanja koje je oduvijek postojalo između Messija i Cristiana, do sada je bilo nemoguće da govoriš o jednom, a da pritom ne spomeneš onog drugog.”

“Ljudi sada čekaju da vide šta će se desiti, i ja takođe, naročito me zanima kako će Ronaldov odlazak uticati na Realovu igru i kako će Real reagovati do kraja prijelaznog roka. Takođe, biće zanimljivo vidjeti Ronalda u novom klubu i novoj ligi“, kaže Valverde.

Barselona u drugom kolu La Lige gostuje Valladolidu, a u prvom je savladala Alaves 3:0.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!