NaslovnicaVijestiVan Gaal je spreman da sasluša sve ponude za zvijezdu Manchester Uniteda

Van Gaal je spreman da sasluša sve ponude za zvijezdu Manchester Uniteda

Van Gaal je spreman da sasluša sve ponude za zvijezdu Crvenih đavola. Manchester United je spreman da sasluša sve ponunde za Juana Matu. Prema pisanju The Suna, Barcelona je spremna da dovede španskog internacionalca, a čelnici sa Old Trafforda su spremni da ga prodaju.

Van Gaal je spreman da sasluša sve ponude za zvijezdu

United je na Juana potrošio, tada rekordnih 37.1 milion funti u januarskom prelaznom roku prije dvije godine, ali on je nije igrao baš sjajno od tada.

Mata je odigrao 23 utakmice ove sezone, ali je uspio postići samo četiri gola i četiri asistencije.

27-godišnjak bi navodno jedva dočekao povratak u Španiju. On je posljednji put igrao u La Ligi za Valenciju, dok ga Chelsea nije doveo za 23.5 miliona funti u 2011. godini.

Barcelona je imala zabranu transfera koja je ukinuta prošlog mjeseca, ali su ograničeni na isti rok kao engleski klubovi, do 11:00 večeras.

Louis van Gaal je izrazio interes za brzo potpisivanje i dovođenje ovog krilnog igrača, ali je i impresioniran sa Matovom svestranošću.

“Juan Mata igra po desnoj strani i on to radi fantastično, jer on uvijek ima veliki doprinos za naš tim, ali on nije pravo krilo koje je meni potrebno.”

“Nije tako lahko kupiti igrača koji je bolji od Mate, jer, iako je on drugačiji profil od igrača koji meni treba, on je vrlo dobar na krilnoj poziciji.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

Mata je započeo svoju nogometnu karijeru u Real Oviedu, gdje je njegov otac proveo većinu svoje karijere. Tamo je ostao 3 godine prije nego što se pridružio Real Madridu u dobi od samo 15 godina.

Nakon što je igrao za kadete, brzo je napredovao kroz juniorske momčadi. U posljednjim sezonama (2005./06.) zabio je 18 pogodaka u ligi i još 3 u Copa de Campeones.

Kasnije prelazi u Real Castillu. U prvoj momčadi Reala nije dobio priliku i odlazi u Valenciju.

Konstantnim ozljedama Vicentea i Koemanovim izbacivanjem iz momčadi Ángela Angula, Mata je stigao do prvih jedanaest.

Dana 20. marta 2008, postiže 2 pogotka u Španjolskom kupu protiv Barcelone s kojima je uveo momčad u finale kupa protiv Getafea. U finalu je postigao završni pogodak za konačnu pobijedu od 3-1.

Dana 24. januara 2014. Mata potpisuje za Manchester United.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!