NaslovnicaVijestiVan Gaal otkrio glavni razlog prodaje Robin van Persija

Van Gaal otkrio glavni razlog prodaje Robin van Persija

Van Gaal otkrio glavni razlog prodaje Robin van Persija. Odlazak holanđanina iz Manchester Uniteda u ljeto je bio vrlo sumnjiv. Svi su nagađali zašto i koji razlog bi mogao da bude. Malo je rečeno iz Uniteda, osim kratke izjave na zvaničnom sajtu, koji je mnogo neobičan s obzirom da je osvojio 20 titulu ‘Crvenim Đavolim’, pa možemo reći skoro sam, u sezoni 2012/13.

Van Gaal otkrio glavni razlog

Činilo se da je Van Persiov odnos sa Louis van Gaalom bio glavni razlog zbog kojeg je otišao u Fenerbahce – da ne spominjemo nekoliko njegovih loših nastupa tokom njegove posljednje sezone na Old Traffordu.

Prema pisanju Guardiana, holandski trener je izgubio povjerenje u čovjeka kojeg je smatrao kao bliskog prijatelja prije nego je imenovan za menadžera Manchester Uniteda u ljeto 2014. godine.

U izvještaju se navodi da je Van Gaal prodao Van Persija je je smatrao da napadač nije imao dovoljno “timskog duha”, koji se cijeni i njeguje na Old Traffordu.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Novinar koji je napisao priču, Jamie Jackson, dodao je da nizozemci nisu uvijek najbolji uticaj za svoju momčad – i to je bio još jedan razlog zbog kojeg je Van Gaal htio da proda svog napdača u ljeto.

Ovo će bez sumnje biti iznenađenje mnogih fanova Manchester Uniteda, koji su Van Persija smatrali kao jednog od najboljih na Old Traffordu, još dok je radio i sa Alex Fergusonom.

Po sopstvenom priznanju, Fergusonovo penzionisanje je Van Persiu teško palo. Poslije toga nikada više nije bio isti igrač, još i kada je Moyes preuzeo kormilo sezone 2013/14.

[su_bet_at_home_1]

Van Persie nije mogao sakriti uzbuđenje kada je Fergie zamijenio Moyesa godinu dana kasnije – imali su vrlo dobar odnos njih dvojca. Ali, u narednih 12 mjeseci se sve ponovo okrenulo i holandski napadač je ostao bez drugog izbora nego da se spakuje i ostavi Manchester United.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!