NaslovnicaVijestiVan Gaal: Ovo je bila vrlo dobra godina za Manchester United

Van Gaal: Ovo je bila vrlo dobra godina za Manchester United

Trener Manchester Uniteda Louis van Gaal smatra da je 2015. bila dobra godina za Manchester United, ako se izostavi loša forma u posljednjem mjesecu.

Evo zašto Van Gaal neće dati ostavku u Manchester Unitedu

United je prošle sezone osvojio četvrto mjesto u Premier ligi te izborio povratak u Ligu prvaka, a u jednom periodu u novembru su držali i prvu poziciju.

Pred kraj godine su nanizali nevjerovatnih osam utakmica bez pobjede u svim takmičenjima, ali Van Gaal je poručio da treba tražiti pozitivne stvari koje su se desile u prethodnih 12 mjeseci.

“Mi smo ispunili želju i naš cilj za ovaj dio sezone koji je iza nas. Nakon što smo uspjeli izbalansirati tim stigli su i dobri rezultati tokom oktobra i novembra, kada smo bili i na prvom mjestu u ligi. Onda je stigla eliminacija iz Lige prvaka i to je bio veliki udarac, i još uvijek osjećamo posljedice. Ali, ukoliko oduzmemo posljednji mjesec, ovo je bila vrlo dobra godina za nas.”

United je u posljednjoj utakmici prošle godine odigrao neriješeno bez golova protiv Chelseaja, iako je dominirao većinom utakmice, i Van Gaal smatra da je njegov tim u većini utakmica bio bolji tim od protivnika, bez obzira na rezultate.

“Imali smo mnogo utakmica poput one protiv Chelseaja kada smo dominirali. Način na koji smo igrali ove sezone, bili smo manje ili više uvijek dominantan tim na terenu. Način na koji smo igrali protiv Chelseaja, pod svim tim pritiskom, bio je fantastičan.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!