NaslovnicaVijestiOTKRIVENA LISTA: Ovo je devet igrača po koje će Manchester United krenuti...

OTKRIVENA LISTA: Ovo je devet igrača po koje će Manchester United krenuti u januaru!

Engleski mediji su danas objavili listu od devet igrača za koje je Manchester United zainteresiran, te će neke od njih pokušati dovesti već u predstojećem zimskom prelaznom roku.

Manchester United dovodi Marija Mandžukića

Listu su objavile novine The Mirror, a na njoj se nalazi devet zvijezda koje su na radaru Ole Gunnara Solskjaera. Njegov tim je razočaravajuće ušao u novu sezonu, te se trenutno nalazi na čak 10. mjestu sa 10 bodova zaostatka za četvrtim mjestom koje vodi u Ligu prvaka.

Svima je očito kako im je potrebno pojačanje u veznom redu, a također nisu doveli ni zamjenu za Romelua Lukakua koji je otišao u redove Intera u ljetnom prelaznom roku. Pored svakog od igrača na listi novinari Mirrora su postavili vjerovatnoću njegovog dolaska na Old Trafford, a lista izgleda ovako:

Mario Mandžukić (Juventus) – 5/5
James Maddison (Leicester City) – 4/5
Erling Haaland (RB Salzburg) – 4/5
Moussa Dembele (Lyon) – 3/5
Thomas Muller (Bayern Munchen) – 3/5
Kai Havertz (Bayer Leverkusen) – 2/5
Timo Werner (RB Leipzig) – 2/5
Bruno Fernandes (Sporting Lisabon) – 2/5
Jadon Sancho (Borussia Dortmund) – 1/5

I sam Solskjaer je priznao kako bi mogla doći nova pojačanja u januaru, ali još uvijek nije otkrio i na kojim pozicijama. Pred večerašnju utakmicu protiv Partizana u Europskoj ligi, Norvežanin je u intervjuu za The Evening Standard rekao: “Sada je prioritet da igrači ostanu zdravi i da prođemo u nokaut fazu.”

Zatim je nastavio: “Što se tiče transfera, uvijek gledamo na ligašku tabelu, pratimo igrače. Možda neće doći nitko, možda dođe jedan, možda dođu dvojica u januaru, ali ljetni prelazni rok je glavni i ne možete odraditi previše dobrih transfera u januaru.”

Na već spomenutoj listi se nalazi nekoliko jako talentiranih mladih igrača, ali svakako igrač koji će po svemu sudeći zaista doći u klub je Mario Mandžukić. Hrvatski napadač se sa prelaskom na Old Trafford povezuje još od prošlog ljeta, a u Juventusu na njega ne računaju u ovoj sezoni. 33-godišnjaka je također novi trener Maurizio Sarri izostavio i sa liste igrača koji će nastupiti u Ligi prvaka, te je velika vjerovatnoća kako će promijeniti sredinu ove zime.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!