NaslovnicaVijestiVan Gaal zaprijetio da će napustiti Manchester United!

Van Gaal zaprijetio da će napustiti Manchester United!

Trener Manchester Uniteda Louis van Gaal upozorio je čelnike da će napustiti Old Trafford ukoliko izgubi podršku svojih igrača.

van gaal

Nizozemac je pod velikim pritiskom ove sezone jer njegov tim ne ostvaruje rezultate koji se od njih očekuju. Pored teške rezultatske krize koja ih je zadesila, nekoliko prvotimaca je javno pokazalo nezadovoljstvo zbog dosadnog stila igre.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

Iako je United treći u Premier ligi, i dalje su u opasnosti od eliminacije iz Lige prvaka pred posljednju utakmicu grupne faze protiv Wolfsburga, koja je na rasporedu sljedećeg tjedna. To bi bio veliki udarac za “crvene vragove”, a Van Gaal, iako tvrdi da trenutno ima dobar odnos sa svim igračima, jasno je naglasio da ga ništa neće spriječiti u odlasku iz kluba ukoliko se situacija pogorša.

“Najvažnija stvar je hemija između igrača i osoblja, i sve dok imam osjećaj da ta hemija postoji, ja ću nastaviti sa radom i davati ću sve od sebe. Ali, kada se javi osjećaj da nešto nije u redu, bez problema ću dati ostakvu. To sam pokazao i sa ostalim klubovima koje sam vodio”, izjavio je za engleske medije.

Nizozemcu ovo nije prvi put da daje ovakve izjave. Slična situacija je bila i kada je napuštao Barcelonu tokom svog drugog mandata na klupi katalonskog tima,a 2008. je zaprijetio da će napustiti AZ Alkmaar nakon što je klub završio na 11. mjestu u ligi, ali je ostao i osvojio titulu sljedeće sezone.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!