NaslovnicaVijestiPotpredsjednik Leicestera: Vardy je pijan dolazio na treninge!

Potpredsjednik Leicestera: Vardy je pijan dolazio na treninge!

Potpredsjednik Leicester Cityja Aiyawatt Srivaddhanaprabha otkrio je kako je Jamie Vardy dolazio pijan na treninge, dok se još uvijek privikavao na novu sredinu nakon transfera iz Fletwood Towna.

Vardy

Vardy je prešao u Leicester u rekordnom za transferu za engleski amaterski rang fudbala u 2012, za sumu od milion funti, ali imao je dosta poteškoća tokom svoje debitantske sezone u Championshipu.

Međutim, 29-godišnjak se razvio u jednog od najboljih napadača Premier lige, i sa svoja 22 gola ove sezone vodio je Leicester do titule, ali Srivaddhanaprabha tvrdi kako je po dolasku u klub Vardyjev profesionalizam bio poprilično upitan.

“Prvi sam bio protiv dolaska Jamieja Vardyja. Pitao sam Nigela Pearsona i Stevea Walsha o njemu, provjerio izvještaje skauta, i počeo da vjerujem da bi mogao biti dobro pojačanje, ali trebalo je da odgovorim navijačima kako igrač iz amaterskog ranga takmičenja može vrijediti milion funti?”, rekao je Srivaddhanaprabha za jedan tajlandski magazin.

“Za navijače, tada sam bio najgluplji vlasnik kluba na svijetu”.

“Imali smo budžet od samo milion funti za transfere i pitao sam Pearsona i Walsha koga ćemo kupiti? Oni su odgovorili ‘Vardyja’, rekao sam ‘dobro”.

[su_netbet_bonus]

“Navijači su bili bijesni. Neki od njih su me nazvali da me pitaju jesam li lud i zašto sam potrošio toliko novca za amaterskog igrača?”

“Kada smo ga kupili, došao je i zahvalio mi se što sam mu promijenio život. Nikad nije imao toliko novca tako da je već bio na mjesecu. Došao je sa dna do Championshipa, što je dovelo do toga da je počeo da pije svaki dan. Nismo znali šta da radimo”.

“Nisam znao za to sve dok mi neko nije rekao da je Vardy stigao na voz u alkoholisanom stanju. Otišao sam da razgovaram s njim i pitao ga ‘Želiš li da tako završiš svoju karijeru? Želiš li da ostaneš u ovakvom stanju? Pustićemo da tu istekne ugovor i otpustiti te, ne očekuj bolju karijeru’.

“Rekao je da ne zna šta da radi sa svojim životom i da nikad nije zaradio toliko mnogo novca. Pitao sam ga ‘Šta je tvoj san? Kako zamišljaš svoj život? Samo pažljivo razmisli o tome šta si učinio za klub. Uložio sam u tebe, imaš li išta da učiniš zauzvrat?’

“Poslije toga jednostavno je prestao da pije i počeo naporno da trenira. Njegove fizikalije nisu bile dobre kao što su sada. Znali smo da je brz i eksplozivan, ali jednostavno nismo mogli ni zamisliti da bi mogao biti ovako dobar”.

“Prilagođava se, radi na fitnesu, preobrazio se u drugu u osobu, i sada je mnogo bolje”, završio je Tajlanđanin.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!