NaslovnicaVijestiMogu li Manchester City i Girona igrati Ligu prvaka u isto vrijeme?

Mogu li Manchester City i Girona igrati Ligu prvaka u isto vrijeme?

Girona, španjolski klub koji ove sezone prkosi svim očekivanjima, ostvario je senzacionalnu pobjedu u nedjelju navečer. Barcelonu su pobijedili s impresivnih 2:4 u gostima, čime su potvrdili svoju iznimnu formu koja ih prati tijekom cijele sezone. Sada se nalaze na vrhu španjolske lige, a klubovi poput Reala, Barcelone i Atletico Madrida pokušavaju ih stići, ali za sada im to nije uspjelo.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


U sadašnjem kontekstu, izgledno je da će Girona zaključiti sezonu na poziciji koja vodi u Ligu prvaka. Da bi to postigli, potrebno je zauzeti najmanje četvrto mjesto na kraju sezone. Međutim, postavlja se pitanje može li Girona, kao povezana s Manchester Cityjem, sudjelovati u Ligi prvaka ukoliko i sam Manchester City sudjeluje u natjecanju?

Girona je postala dijelom City Football Groupa 2017. godine, a tada je UEFA dopustila jednoj grupaciji da upravlja s više klubova u europskom nogometu. Otkako se to dogodilo, vlasnici Cityja pružaju financijsku i stručnu podršku ovom manjem španjolskom prvoligaškom klubu.

Naravno, UEFA ima odredbu koja zabranjuje da dva kluba s istim većinskim vlasnicima sudjeluju u istom natjecanju. No, kada je riječ o Gironi i Cityju, postoje pravni načini kako bi se pravila UEFA-e mogla zaobići. Konkretno, City Group ne posjeduje čak ni polovicu vlasništva nad Gironom, već drži 47 posto dionica.

Situacija postaje kompleksna s obzirom na to da je predsjednik uprave Pere Guardiola, brat Pepa Guardiole. Za ulazak Girone u Ligu prvaka, svi članovi uprave povezani s Cityjem morali bi napustiti svoje pozicije. Dodatno, klubovi bi morali ograničiti međusobno trgovanje igračima kako bi dokazali da ne postoji intenzivna suradnja između njih.

Ovo nije prvi put da se postavlja pitanje zajedničkog vlasništva. Leipzig i Salzburg bez problema sudjeluju u Ligi prvaka, dok su Milan i Lille prije tri godine igrali jedan protiv drugog u Europa ligi, iako su imali istog vlasnika. UEFA je provela inspekciju i nije pronašla nikakvo kršenje pravila.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!