NaslovnicaVijestiVeliki hendikep za Real, definitivno bez prvotimca protiv PSG-a

Veliki hendikep za Real, definitivno bez prvotimca protiv PSG-a

Nogometaš Real Madrida Daniel Carvajal propustiće prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a, jer je na utakmici protiv APOEL-a u namjerno zaradio žuti karton, saopštila je danas Disciplinska komisija europske nogometne unije (UEFA).

Carvajal je na utakmici petog kola Grupe H protiv APOEL-a u studenom dobio žuti karton u 90. minutu zbog odugovlačenja.

Iz UEFA-e su ranije potvrdili kako je Dani Carvajal prekršio 15. članak u Disciplinskom pravilniku i s namjerom dobio žuti karton, te da je povodom toga pokrenuta istraga.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Carvajal je potom suspendiran još jednu utakmicu naknadno, a UEFA je odbila žalbu Reala i u obrazloženju kazne navela da je namjerno dobijanje žutog kartona prekršaj i da je desni bek “kraljevskog kluba” automatski dobio dva meča suspenzije.

25-godišnji Španjolac se oko 20-ak sekundi namještao za izvođenje auta u sudijskoj nadoknadi, zbog čega mu je sudac odlučio dati žuti karton.

Transfer glasine: Benzema ponuđen velikanu iz Engleske, Messi u Barci želi igrača Bayerna, Asensio na stolu ima ponudu tima iz Londona

NAJORGINALNIJA IDEJA: Ovo su uslovi koje morate ispuniti ukoliko želite dobiti doživotnu kartu za njihove utakmice

On je već protiv Borussije Dortmund odradio jednu utakmicu, a sada će propustiti i duel s PSG-om, na šta u madridskom klubu nikako nisu računali.

Zinedine Zidane na toj poziciji ima na raspolaganju Nacha Fernandeza, univerzalnog defanzivca, te mladog Marokanca Achrafa Hakimija.

Ovo nije prvi put da se Real suočio s takvim optužbama. Pod ovakvom istragom su u sezoni 2010/11 bili Sergio Ramos, Xabi Alonso i bivši trener Real Madrida Jose Mourinho, ali su sva trojica tada izbjegli dodatne kazne.

Real Madrid će naredne srijede od 20.45 na Santiago Bernabeu dočekati PSG u osmini finala Lige prvaka.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!