NaslovnicaVijestiVeliki intervju - Sergio Ramos

Veliki intervju – Sergio Ramos

intervju ramos

U ponedjeljak navečer kapetan Real Madrida i španjolske reprezentacije pričao je o problemima u državi, ali i onima u klubu. Program ‘El Transistor’ na radio stanici Ondacero odradili su veliki intervju, a evo što je sve Sergio imao reći:

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Za početak, kako ste se osjećali na poraza od Girone, u srcu Katalonije? Je li to bilo kao da ste se vraćali sa sprovoda?

  • Točno tako, nije bilo nimalo ugodno. Kada igrate za Real Madrid niste navikli na poraze, nije stvar u tome da smo mi razmaženi već mi uvijek imamo imperativ pobjede i svaki nas gubitak bodova boli.

Vrlo ste bliski s Marcelom, a nakon utakmice protiv Girone mnogi mediji obrušili su se baš na Marcela kao glavnog krivca. Boli li vas čitati takve stvari o svom prijatelju?

  • U nogometu vas jedan dan slave, a već drugi kritiziraju. Tako stoje stvari i upravo zbog tog izbjegavam čitati vijesti. Ja poštujem novinare, ali naučio sam živjeti s činjenicom da nam mediji nisu obitelji.

Zbog čega ste onda tako distancirani od novinara?

  • Jer postoji jako puno laži. Ne kažem da je sve laž, ali ponekad mediji nemaju što pisati o utakmicama ili transferima pa onda krenu izmišljati nekakve afere i izmišljotine, to me ljuti. Vjerujem da se upravo zbog toga dio igrača distancirao od medija.

Vi na nas ponekad gledate kao na neprijatelje?

  • Dok kod mediji poštuju nas i mi ćemo njih. Možete nas kritizirati zbog utakmice, to je sve u redu, no nije u redu zalaziti u naš privatni život i pisati o temama koje nisu sportske, tada sve to prelazi na neku osobnu razinu. Svi bi mi bili sretni da takvih stvari nema.

Kako ste se osjećali kada ste u Gironi mogli vidjeti samo zastave Katalonije? Kako ste to doživjeli?

  • Nisam vidio previše zastava. Vidio sam španjolske zastave kao i svuda po Španjolskoj. Naravno da sam vidio i neke zastave Katalonije, ali nekada idem u Sevillu pa tamo vidim zastave Andaluzije. Dok kod se poštujemo međusobno neće biti problema. Girona je za mene španjolsko mjesto kao i bilo koje drugo.

Kako gledate na taj proces za neovisnost Katalonije?

  • Što ja mogu reći ili učiniti da nešto promijenim? Imidž koji sada nastaje o Španjolskoj me vrijeđa. Ne sviđa mi se da takve stvari događaju jer mislim da smo zajedno jači.

U reprezentaciji imate suigrača iz Katalonije…

  • To su previše osobne teme. Mi ne miješamo previše sportske i političke teme. Mi se bavimo sportom. Ne želim zauzimati nikakav javni stav, mislim da je stvar osobne prirode. Kada i spomenu teme to tipa ne komentiramo ih previše jer znam da recimo Pique misli jedno, a ja drugo.

Vrijeđa li vas to što je Pique javno istupio o tome?

  • Vrijeđa nas kao reprezentaciju, mi smo zajedno Španjolska. Ja kao kapetan moram brinuti o takvim stvari i o zajedništvu u momčadi, a njegovo ponašanje ponekad to može narušiti.

 

Je li istina da ste vi i Pique toliko bliski kao što je on nedavno rekao?

  • Ako ćemo uspoređivati naš stari odnos i odnos danas to je velika razlika. Prije gotovo da uopće nismo imali nekakav odnos, a danas se jako međusobno poštujemo, zajedno igramo i svjesni smo da smo skupa jedan od najboljih stoperskih tandema. Odrasli smo, zreli smo ljudi i neke stvari koje su nas nekada smetale danas više ne i to je jedan od razloga zašto danas imamo sjajan odnos.

Vi komunicirate često, čak i idete u zajednički posao?

  • Da, često pričamo o obitelji, djeci i sličnim stvarima, a što se posla tiče to je još sve upitno iako je projekt na stolu.

Jeste li već umorni od svakodnevnih medijskih reportaža o Kataloniji i cijele te situacije?

  • Volio bih biti malo upućeniji u cijelu situaciju, no ne gledam TV baš često.

Možete li zamisliti La Ligu bez Barcelone?

  • To je komplicirano. Ne želim vjerovati da većina želi neovisnost Kataloniji i volio bih da Barcelona nastaviti nastupati u La ligi. Mene recimo više smeta što naša himna nema riječi. Mogao sam vidjeti kako u Kataloniji strastveno pjevaju himnu i jako mi je žao što i mi nemamo riječi u himni pa da je zapjevamo svi skupa kao što drugi čine.

Jeste li pročitalo što je Morata rekao za Gazzettu?

  • Nisam. Morao bih pričati s njim. On je odličan napadač. Možda on u drugim klubovima ima veću mogućnost za dobivanjem minutaže, postizanjem golova, dobivanjem važnijeh statusa. Želim mu svu sreću.

Za kraj, što vam je bolja uspomena – finale SP 2010. godine ili finale LP u Lisabonu 2014. godine?

  • Nakon 10 godina u Real Madridu uzeo sam prvu Ligu prvaka i zabio sam impresivan gol u finalu, ali s druge strane osvajanje SP 2010. također je bila predivna uspomena koju ću pamtiti do kraja života.

pique ramos

[su_no1forfootball]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!