NaslovnicaVijestiVeliko ljetošnje pojačanje Chelseaja na izlaznim vratima kluba

Veliko ljetošnje pojačanje Chelseaja na izlaznim vratima kluba

Navodno, uprava Chelseaja saopštila je Radamelu Falcau da ga ne vide u svojim planovima za budućnost, s obzirom da nije ispunio očekivanja tokom pozajmice iz Monaca, iako je ljetos predstavljao najveće pojačanje.

pojačanje

Reprezentativac Kolumbije proveo je čitavu sezonu u sjeni prvog izbora u napadu Diega Coste, pa čak i u zapećku rezervne opcije Loica Remyja.

Falcao je dobar dio sezone muku mučio sa povredama, propustivši tako čak 20 utakmica. Doživio je tešku povredu uoči SP 2014. te se nije uspio oporaviti i staviti na raspolaganje selektoru Kolumbije za nastup u Brazilu.Njegova sklonost povredama traje još od tada, tako da nikako nije uspjevao da se vrati u staru formu, koja ga je krasila u Atleticu i Portu.

Iako svojevremeno jedan od najubitačnijih napadača svijeta, stagnira već dvije sezone, zbog čega klub sa Stamforda nije ni razmatrao opciju da zadrži napadača, koji je želio da ostane i bori se za mjesto u timu pod palicom novog menadžera, Antonia Contea.

Navodi medija govore da su Bluesi već donijeli odluku da se riješe 30-godišnjaka, koji je izrazio interes da ostane u Premier ligi. Međutim, plata od 100 hiljada funti bi vjerovatno predstavljala balast za sve potencijalno zainteresovane klubove, dok se druge strane, za njega raspitivala Roma.

[su_sportingbet]

Falcao je u 10 nastupa za Chelsea zabilježio samo jedan gol, uz koji je kreirao tek još dvije šanse za pogodak, dok je sa 75% uspješnosti tačnih pasova igrač sa najlošijim učinkom u redovima Bluesa ove sezone.

U sedam sezona tokom karijere u Evropi, Falcao još uvijek nije odigrao ni jedan jedini minut u najjačem kontinentalnom takmičenju, Ligi prvaka.

Radamel Falcao stigao je u Evropu iz redova argentinskog velikana River Platea, za koji je igrao od 2005. do 2009, odakle je prešao u Porto, za koji je nastupao dvije sezone sa velikim uspjehom, da bi 2011. otišao u Atletico. Dvije godine kasnije uslijedio je transfer u Monaco, a naredne sezone nastupao je za United kao pozajmljen igrač, pa potom za Chelsea.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!