NaslovnicaVijestiOGROMNA CIFRA: Ventura napušta Italiju s punim džepom!

OGROMNA CIFRA: Ventura napušta Italiju s punim džepom!

Italija se nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo nakon 60 godina. Zadnji put nisu otišli na Mnudijal 1958. godine. Ventura napušta Italiju, ali ipak možemo reći sa osmijehom.

Ventura napušta Italiju

Naime, Ventura će dobiti ogromnu svotu novca, jer je dobio otkaz na klupi reprezentacije Italije. On i nije baš javnosti poznat, te nema baš bogatu trenersku karijeru iza sebe, na klupi Italije je došao kako bi je odveo na Svjetsko prvenstvo, a u tome nije uspio.

Iz grupne faze Ventura nije mogao da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo kroz grupnu fazu, te mu je ostala druga šansa – baraž. Ipak, ni iz drugog pokušaja Ventura nije uspio da se s reprezentacijom Italije plasira na Svjetsko prvenstvo.

[su_premierleague]

Ventura je u Italiji trenutno najmrže lice, jer samo dva dana nakon što nije uspio u svom cilju dobio je otkaz, a on je odma tražio da mu se isplati svota novca koja je navedena u ugovoru.

Svima je jasno bilo da je Ventura jedva čekao da dobije otkaz kako bi izvuko ogromnu cifru novca od Italijana.

[su_live_koeficijenti_v2]

Iz FS Italije su rekli da će isplatiti Venturu, te da neće stvarati probleme. Oni će njemu isplatiti skoro milion eura, po ugovoru Ventura bi za još osam mjeseci rada u reprezentaciji trebao zaraditi preko 1.2 miliona eura, ali ipak je dobio otkaz te su mu Italijani dužni isplatiti skoro 870.000 eura.

Od dresa Italije su se oprostili Buffon, Chiellini, Barazgli i De Rossi.

Poslije utakmice su izjavili da im je ovo bila posljednja utakmica za Italiju, te da je vrijeme za nove genereacije. Buffon je plakao kao malo dijete, jer je shvatio da mu je to posljednja utakmica za reprezentaciju.

“Žao mi je zbog djece koja sanjaju da igrau za reprezentaciju. Mislim da ovo nije samo meni posljednja utakmica već da su tu još Chiellini, Barzagli I De Rossi, i oni zaslužuju sve najbolje” rekao je Buffon.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!