NaslovnicaVijestiVerbeek: Ja sam holanđanin i sramim se

Verbeek: Ja sam holanđanin i sramim se

Ja sam holanđanin i sramim se rekao je trener Bochuma u svojim kritikama za Arjen Robbena. Gertjan Verbeek je optužio svog sunarodnjaka za simulaciju tokom utakmice u DFB-Pokalu, kada je Jan Simunek dobio crveni karton i gdje je sviran penal za prekršaj nad krilnim igračem Bayerna.

Ja sam holanđanin i sramim se

Trener Bochuma Gertjan Verbeek optužio je Arjen Robbena za simuliranje nakon što je Bayern pobijedio njegovu ekipu sa 3-0 i rekao da ga je ‘sramota’ njegovog zemljaka.

Jan Simunek je isključen nakon što je srušio Robbena u kaznenom prostoru, dok je Thomas Muller promašio taj penal, ali ekipa Pep Guardiole je ipak na kraju došla do te pobjede.

Verbeek tvrdi da je Simunek igrao na loptu i priznao je da im je crveni karton samo napravio ovaj zadatak prevazilaženja njemačkog prvaka u DFB-Pokalu nemogućim.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

“Za mene je to bilo simuliranje”, rekao je novinarima.

“Moj igrač je igrao na loptu, a Robben je gledao gdje su njegove noge kako bi se bacio na zemlju. Ja sam holanđanin i sramim se. Ali mi znamo da je Robben takav i u reprezentaciji.”

“Bio je kontakt, ali to nije bio prekršaj, a kamoli crveni karton. I sa deset igrača ne možete pobijediti Bayern.”

Robben je međutim, tvrdio da nije bilo rasprave oko sudijske odluke i crvenog kartona.

“On je bio posljednji čovjek, to je bio jasan prekršaj”, rekao je Robben.

“To su pravila, a nakon toga utakmica je bila odlučena.”

DFB Pokal ili Njemački kup je nokaut-takmičenje sa 64 ekipe koje učestvuju, a najmanja kvota je naravno da će Bayern osvojiti ovo takmičenje (1.50), dok je na Dortmund  4.33.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!