NaslovnicaVijestiVermaelen: Treninzi u Barceloni su me šokirali

Vermaelen: Treninzi u Barceloni su me šokirali

Defanzivac Barcelone Thomas Vermaelen priznao je da je bio šokiran intenzitetetom klupskih treninga u prvih nekoliko tjedana nakon što je stigao na Camp Nou.

vermaelen

Centralni defanzivac je stigao u Barcelonu u transferu vrijednom 15 miliona eura iz Arsenala u ljeto 2014. godine, ali je skoro cijelu prošlu sezonu bio povrijeđen i nije mogao nastupati.

Vermaelen će u utorak igrati protiv svog bivšeg kluba u osmini finala Lige prvaka, a pričao je o vrlo zahtijevnim treninzima u svom novom klubu.

“Treninzi u Barceloni su me šokirali. Prva stvar koju sam primjetio ovdje je intenzitet pressinga”, rekao je Vermaelen za Telegraph.

“Pritisak se pravi čim se izgubi lopta. Puno radimo na pozicioniranju, sa naglaskom vraćanja lopte zadnjoj liniji. Pritisak koji igrači stavljaju na nas defanzivce je nevjerovatan, uopće nemaš vremena da bilo što uradiš sa loptom.”

Belgijski reprezentativac je zatim raspravljao i o posebnoj metodi treninga za zagrijavanje pred utakmice, dodavanje lopte uz promjenu igrača u sredini kruga koji pokušava oduzeti loptu.

“Uvijek to radimo na početku treninga, to ne samo da će vas zagrijati, već je to posebna trening metoda. Pokušavate zadržati loptu u posjetu, dok igrači u sredini stvaraju ogroman presing.”

“Radili smo to ponekad u Arsenalu, ali nijedan klub ne radi to ovako kako to radimo ovdje. To je tradicija u Barceloni. Čak i kada imamo utakmicu u večernjim satima, na trening dolazimo ujutru, a to je obavezan dio treninga.”

Vermaelen je dodao da se dobro sjeća treninga i u Arsenalu, gdje je skupio više od 100 nastupa u periodu između 2009. i 2014. godine.

“Puno pratim Arsenalove utakmice jer imam velike uspomene vezane za taj klub, kao i zbog toga što su vrlo atraktivna momčad. Prošli tjedan sam gledao utakmicu protiv Leicester Cityja, bilo je vrlo stresno, ali takve pobjede su najljepše.”

“Sada je utrka za prvaka otvorena, da nisu pobijedili bilo bi mnogo teže, ali sada je sve moguće. Na početku sezone sam bio uvjeren da Arsenal ima veliku šansu da bude prvak. Nažalost, morali smo se razići, ali, srećom, potpisao sam za ovako lijep klub poput Barcelone.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Mundo Deportivo objavio: GOTOVO JE, Zinedine Zidane preuzima Bayern

0
ZINEDINE ZIDANE, bivši trener Real Madrida, navodno je blizu preuzimanja upravljanja minhenskim Bayernom, prema izvještaju katalonskog lista Mundo Deportivo. Zidane je slobodan agent od...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!