NaslovnicaVijesti"Verrati bi mogao završiti u Barceloni ili Real Madridu"

“Verrati bi mogao završiti u Barceloni ili Real Madridu”

Bivši trener Marca Verrattija Giuseppe Galderisi tvrdi da bi mladi talijanski reprezentativac mogao završiti u Barceloni ili Real Madridu u skorijoj budućnosti.

Verrati bi mogao završiti u Barceloni ili Real Madridu

Galderisi je trenirao Vererattija tokom svog kratkog boravka u Pescari, kada ga je prekomandovao u prvi tim u sezoni 2008/09, nakon čega je “Pirlov nasljednik” tri godine kasnije prešao na Park prinčeva.

23-godišnjak je izrastao u ključnog člana ove sezone dominantnog Paris Saint-Germaina, te je nedavno sa francuskim prvakom potpisao produženje ugovora do 2020. godine.

Ipak, Galderisi osjeća da bi Verratti uskoro mogao preseliti u Španjolsku, nakon svega što je pokazao do sada igrajući za “Parižane”.

“Marco Verratti bi mogao završiti u Barceloni ili Real Madridu. Paris Saint-Germain je izgradio ogroman projekat kako bi se izjednačio sa najvećim europskim klubovima”, rekao je Galderisi sa Goal.com.

“Međutim, ne bih se iznanadio kada bi on prešao u Barcelonu ili Real Madrid, posebno Barcu, jer taj stil igre mu više odgovara. Siguran sam da će još neko vrijeme provesti u Parizu, jer predsjednik neće dopustiti da klub izgubi takvog talenta.”

Verratti je stigao u PSG za naknadu od 12 miliona eura prije četiri godine, a njegov bivši trener je mišljenja da je njegova vrijednost porasla do te mjere da je sada “neprocjenjiv”.

[su_netbet_psgchelsea]

Na pitanje novinara o Verrattijevoj potencijalnoj vrijednosti, on je rekao: “Zbog njegovih godina, njegove tehnike i načina razmišljanja, on trenutno nema cijenu. Međutim, da bi postao svjetska klasa, nije dovoljno imati samo tehničke vještine, to sam naučio tokom cijele svoje karijere. Također je potrebno i savršeno stanje uma, dobar karakter i velika žrtva i svakodnevni napori.”

“Svi su mi govorili da je Marco bio previše mlad i da nije spreman, ali sam ga odabrao u talijanskom kupu na utakmici protiv Albinoleffea. On je pokazao veliku osobnost i talenat.”

“Istina je da je bio mlad, ali kada sam ja počinjao karijeru u Juventusu, bio sam istih godina kao i Marco, a Trapattoni nije oklijevao da me pusti da igram. Počeo sam igrati sa 15, 16 godina u Seriji A. Slažem se sa Trapattonijem, ukoliko je igrač dobar, on igra, bez obzira na njegovu dob.”

“Verrati dolazi iz vrlo skromne obitelji i vrlo je vezan za nju. To je vrlo osjetljiv i dobar momak sa iznimnim nogometnim kvalitetama. S njim sam imao jedan od najboljih odnosa u svojoj trenerskoj karijeri. Mislim da je sposoban igrati na bilo kojoj poziciji u veznom redu.”

“Na početku njegove karijere, klub je igrao u formaciji 4-2-3-1, a nakon toga smo promijenili formaciju u 4-3-3. U formaciji 4-2-3-1 on je bio desetka, igrao je odmah iza napadača, jer ta pozicija ne zahtjeva pno posla i mogli smo koristiti njegove dodavačke sposobnosti. On je bio nezaustavljiv u to vrijeme.”

“Kada smo promijenili formaciju, koristio sam ga u srcu veznog reda jer sam želio da tim izgleda što ofanzivnije. On ima jedinstvenu kvalitetu. Sjećam se jedne utakmice u kojoj smo gubili 1-0, onda je na scenu stupio on. U dvadeset minuta smo preokrenuli rezultat zahvaljujući njemu.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Chelsea ga platio 62 milijuna eura. Ove sezone je odigrao samo...

0
Obavještavamo navijače Chelseaja da će 20-godišnji veznjak Romeo Lavia biti odsutan do kraja sezone zbog ozljede. Ova situacija nastavlja dramu oko perspektivnog igrača čiji...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!