NaslovnicaVijestiEvo o čemu su razgovarali suci u VAR sobi: Objavljena snimka odlučujućeg...

Evo o čemu su razgovarali suci u VAR sobi: Objavljena snimka odlučujućeg trenutka u kontroverznom porazu Liverpoola

Udruga engleskih sudaca, poznata kao PGMOL, nedavno je objavila snimku razgovora koji se odvijao u sobi za VAR tijekom nedavne utakmice između Liverpoola i Tottenhama, koja se završila rezultatom 2:1 u korist Tottenhama. Ova objava izazvala je mnogo kontroverzi oko suđenja koje su vodili sudac Simon Hooper i njegovi pomoćnici, posebno u vezi s odlukom o poništenom golu Liverpoola. Naime, u 34. minuti Luis Diaz je postigao pogodak za Liverpool, no pomoćni sudac je signalizirao zaleđe.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Ova odluka je brzo potvrđena nakon kratke VAR provjere, s zaključkom iz VAR sobe da nije potrebno iscrtavati linije kako bi se utvrdilo da li je bilo zaleđa. No, čak i golim okom je bilo jasno da je situacija u vezi zaleđa bila dvojbena, a nakon toga su i brojne televizijske stanice povukle vlastite linije i pokazale da zaleđa zapravo nije bilo.

Nakon završetka utakmice, sudačka organizacija priznala je svoju pogrešku i izrazila žaljenje zbog toga što gol Luisa Diaza nije bio priznat. Nakon toga, izdali su službeno priopćenje u kojem su naveli da je sudac Darren England prvotno vjerovao da je gol ispravno priznat. Međutim, nakon brze provjere, utvrdio je da nije bilo zaleđa te je obavijestio glavnog suca Hoopera da je “provjera završena” i da nema spornih situacija.

Poslušajte snimku ovdje, a niže donosimo pisani izvještaj koji je objavila udruga sudaca PGMOL.

Ovdje je sadržaj razgovora između sudaca

“Pregled gotov, pregled gotov, sve je u redu.”

Glavni sudac Hooper potom je signalizirao nastavak igre, nakon čega se javio operater iz VAR sobe zadužen za ponavljanje snimke, koji je rekao: “Jesi li zadovoljan ovime?”

AVAR: Zaleđe, da. Ovo je pogrešno.

Operator: Čekaj, čekaj, čekaj… Odluka na terenu bila je da je zaleđe. Jesi li zadovoljan kutom?

AVAR: Da. Zaleđe, gol. To je pogrešno.

VAR: Što?

Operator: Odluka na terenu bila je zaleđe.

Operator: Jesi li zadovoljan kutom? Da, nije bilo zaleđe. Slika koju smo pokazali pokazuje da nije bilo zaleđa.

AVAR: Odigrao ga je, otišao je u zaleđe.

VAR: E, jebiga.

Operator: Zaustavite igru.

VAR: Molim?

Operator: Zaustavite igru.

Operator: Nije bilo zaleđa.

VAR: Više ništa ne možemo napraviti.

Operator: Govore nam da zaustavite utakmicu.

VAR: Nastavili su igrati. Ništa ne možemo napraviti. 

AVAR: Da, nastavili su igrati.

VAR: Ništa ne mogu napraviti, ništa.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

TIP DANA – Četvrtak 25.4: Brighton vs Manchester City

0
Za današnji tip dana smo pripremili utakmicu između Brightona i Manchester Cityja u Premier ligi. Ukoliko želite više besplatnih tipova posjetite nas na Svijet Kladjenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!