NaslovnicaNajave utakmicaBiH - Sjeverna Irska: Domaći u problemima sa koronavirusom!

BiH – Sjeverna Irska: Domaći u problemima sa koronavirusom!

Sjeverna Irska će nastaviti svoju potragu za drugim uzastopnim Europskim prvenstvom kada budu putovali u Bosnu i Hercegovinu u četvrtak u 20:45 sati. Pobjednik iz ove utakmice će igrati sa Slovačkom ili Republikom Irskom za plasman na Euro 2020. Otprilike 2.000 domaćih navijača moći će prisustvovati ovom susretu nakon što je bosanska vlada dobila odobrenje.

Ovaj susret će se igrati, uprkos tome što su bosanski trener i igrač bili pozitivni na koronavirus. Pomoćnik menadžera Rusmir Cviko i krilni napadač Haris Duljević neće prisustvovati meču, ali su dužnosnici sretni što će se utakmica i dalje igrati.

To će biti veliko olakšanje za Sjevernu Irsku, nakon što se ova utakmica već odgađala u ožujku, a zatim ponovo u lipnju zbog pandemije koronavirusa.

Stoga ne čudi što pripreme nijedne ekipe nisu bile toliko dobre s obzirom na nedostatak međunarodnog nogometa koji se igrao u posljednjih 12 mjeseci.

Sjeverna Irska je izvukla remi (1-1) protiv Rumunjske prošlog mjeseca u svojoj prvoj utakmici u novom izdanju Lige nacija – Gavin Whyte je postigao gol za kasno izjednačenje – prije nego što su izgubili sa 5-1 protiv Norveške.

Bosnia

Nije točno početak koji bi želio novi menadžer Ian Baraclough, ali taj će se rezultat brzo zaoraviti ako njegova ekipa u četvrtak uspije savladati Bosnu. Domaćini su u prošlom susretu izgubili od Poljske sa 1-2 na domaćem terenu, a prije toga su remizirali sa Italijom (1-1).

Momčad Dušana Bajevića pobijedila je samo u jednoj od posljednjoj pet utakmica – pobjeda od 3-0 nad Lihtenštajnom – iako je i Sjeverna Irska bila bez pobjede u četiri utakmice.

U stvari, gosti su izgubili četiri od posljednjih sedam mečeva, postigavši 19 golova u tih sedam utakmica, uključujući 12 u posljednja tri.

Sjeverna Irska je također izgubila posljednja dva meča protiv Bosne i Hercegovine, a te utakmice su igrali u UEFA-inoj ligi nacija 2018/19.

Osim što su izgubili krilnog igrača Duljevića nakon pozitivnog testiranja na koronavirus, napadač Elvir Koljić je također ispao iz sastava, gdje će ga zamijeniti Milan Durić. Amer Gojak je među onima koji su uključeni i izravno je sudjelovao u sedam golova u posljednja četiri meča – četiri pogotka i tri asistencije.

Sjeverna Irska ima problema sa kondicijom ključnog braniča Jonnyja Evansa, koji je prošlog vikenda dobio udarac u porazu Leicestera od West Hama u Premier ligi. Evans je prošlog mjeseca također izostao u obje utakmice Sjeverne Irske zbog osobnih razloga, ali Baraclough je uvjeren da će branič biti dostupan u četvrtak.

Kapetan Steven Davis oborit će rekord Pata Jenningsa u slučaju da odigra svoju 120. utakmicu u Sarajevu. Inače, napadač Josh Magennis se nada prvom sastavu nakon što je u kvalifikacijama za Euro 2020 postigao tri gola kao zamjena – više nego bilo koji drugi igrač.

BiH: Sehic; Cipetic, Hadzikadunic, Sanicanin, Kolasinac; Pjanic, Cimirot; Visca, Krunic, Gojak; Dzeko

Sjeverna Irska: Peacock-Farrell; Lewis, J. Evans, Cathcart, Dallas; C. Evans, Davis, McNair; Saville, Jones; Washington

Prijedlog za klađenje

Obje momčadi u ovaj susret ulaze pomalo izvan forme s obzirom na njihove rezultate u protekloj godini, iako je Bosna prošlog mjeseca uspjela odigrati remi protiv Italije (1-1) u Ligi nacija. Domaćini se nikada nisu plasirali na veliki turnir putem doigravanja, što je slučaj i za njihove protivnike, ali u četvrtak bi ovdje mogli ostvariti pobjedu po koeficijentu 1.90 u bet365 kladionici.

Bet365 kladionica, najveća i najpopularnija online kladionica, ima fantastičnu promociju u kojoj daje 100% bonus dobrodošlice novim igračima. Toplo preporučujemo da odmah otvorite bet365 račun za klađenje i uzmete bonus dobrodošlice.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!