NaslovnicaVijestiVidić: Počeo sam se spremati za trenersku karijeru već prije par godina

Vidić: Počeo sam se spremati za trenersku karijeru već prije par godina

Bivši igrač Manchester Uniteda Nemanja Vidić izjavio je da se počeo spremati za trenersku karijeru već prije par godina, nakon što je osjetio da povrede ugrožavaju njegovu igračku karijeru.

Počeo sam se spremati za trenersku karijeru

Vidić je nedavno objavio da se povlači iz nogometa nakon dvije razočaravajuće godine u Interu, gdje se nije uspio izboriti za mjesto u prvoj postavi.

Srpski reprezentativac, koji je sa Riom Ferdinandom činio jedan od najboljih štoperskih parova u Premier ligi svih vremena, izjavio je da bi volio postati trener i da se već počeo pripremati za to prije nekoliko godina.

“Nije da sam se odjednom odlučio da ne želim igrati nogomet više. Na to su utjecale povrede koje sam imao u posljednjih nekoliko godina. To je jedan od razloga zašto sam napustio Manchester United, jer sam osjećao da više ne mogu igrati na razini na kojoj želim igrati i na kojoj sam igrao toliko godina”, izjavio je Vidić za službenu stranicu Uniteda.

“Bila je to teška odluka, jer nogomet igram cijelu svoj život i tek su mi 34 godine, ali znao sam da to moja leđa ne mogu podnijeti više.”

Vidić se našalio da, iako više ne može igrati nogomet, ipak može izdržati na klupi kao trener.

“Ipak vjerujem da moja leđa mogu izdržati klupu. Želim biti trener, počeo sam se spremati za trenersku karijeru već prije par godina.”

“Želio bih posjetiti neke dobre trenere i naučiti nešto od njih, što bi mi pomoglo u sljedećih nekoliko godina i nakon toga pronaći klub gdje ću početi svoju novu karijeru.”

Vidić je proveo osam godina na Old Traffordu, gdje je sazrio u jednog od najboljih defanzivaca svih vremena, a sa “Crvenim vragovima” je osvojio Ligu prvaka 2008. godine, pet puta Premier ligu i tri Liga kupa.

Ukoliko bude jednako dobar trener kao što je bio igrač, pogotovo tokom perioda u Manchester Unitedu, nema sumnje da će biti vrlo uspješan u svom novom poslu.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!