NaslovnicaVijestiVillas-Boas napušta nogomet, a evo zbog čega!

Villas-Boas napušta nogomet, a evo zbog čega!

Andre Villas-Boas napušta nogomet, potvrdili su to mediji iz Egleske, tačnije svoju trenersku karijeru će ostaviti po strani narednih par mjeseci, a možda i godina.

Villas-Boas napušta nogomet

Ovaj Portugalac se proslavio 2011. godine kada je osvojio Europsku ligu dok je bio na trenerskoj poziciji u Portu. Nakon Porta, Villas-Boas je vodio Tottenham, Chelsea i Zenit.

Posljednji klub koji je Villas-Boas vodio jeste kineski Shanghai SIPG, a dao je otkaz prošle sedmice nakon što njegova momčad nije uspjela pobijediti u finalu kupa.

Nakon samo jedne neuspješne sezone izgleda da će se Villas-Boas ostaviti nogometa, te posvetiti vožnji.

Naime, on se želi početi baviti vožnjom, tačnije vozio bi Dakar Rally.

“Pričao sam sa svojim velikim prijateljm, koji je mendažer KTM ekipe, a on mi je rekao kako bi tu trebala jednogodišnja priprema”, rekao je Villas-Boas za ASO, te nastavio pričati dalji tok razgovora:

[su_live_koeficijenti]

“Ako bih želio voziti motore, te mi je rekao da on misli da je bolje da razmotrim opciju vožnje automobila. Nakon toga odlučio sam stupiti u kontakt s Toyotinim Team Overdriveom – nema više priče puno, to bi bilo to.”

Portugalac će voziti za Toyotu Hilux, a suvozač će mu biti iskusni i popularni čovjek u ovom svijetu – Ruben Faria.

“Andre me je nazvao i pitao hoću li se pridružiti ekipi, mislim da mi je trebalo oko pet sekundi da mu kažem da”, tvrdi Villas-Boas, te dodaje:

“Ovo će biti veliki zazov u mom životu, te vjerujem da možemo dobro odraditi Dakar, to jeste da svaku noć stignemo do bivouaca, a da to ne bude prekasno.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!