NaslovnicaVijestiVincent Kompany: Ako želimo proći Real, De Bruyne mora odigrati utakmicu života

Vincent Kompany: Ako želimo proći Real, De Bruyne mora odigrati utakmicu života

Manchester City danas će igrati vjerovatno utakmicu sezone u Ligi prvaka protiv Real Madrida, jer u Premiershipu ne stoje baš najbolje. Jedan od problema koji muči City je neigranje Yaye Tourea koji se još uvijek nije opopravio od povrede.

Vincent Kompany

Trener Cityja, Manuel Pellegrini na press konferenciji uoči meča Lige prvaka potvrdio je da reprezentativac Obale Slonovače neće igrati u duelu protiv Real Madrida na Etihadu.

“Yaya neće igrati jer se još uvijek nije dovoljno oporavio od povrede mišića. U ovoj utakmici ne možemo dati prednost nijednom timu, isto tako ne trebamo radi greške koje mogu da odluče utakmicu – nepotrebni penal. Ovdje možemo naučiti, trebamo kontrolisati svoje emocije.”, rekao je Manuel Pellegrini.

Vincent Kompany, kapiten Manchester CItyja na večerašnjoj press konferenciji govorio je mnogo više od svog šefa, Manuela Pellegrinija.

“Ako ćemo igrati na nivou na koji možemo siguran sam da možemo konkurisati, imat ćemo priliku. To je jedina stvar za koju smo zabrinuti, možemo li igrati na našoj razini? Ali, imamo sjajne igrače ovdje u timu. Ako govorimo o zrelosti igrača, svi igrači mogu igrati ovu fazu, dovoljno su zreli za ovo.”, rekao je Kompany.

Kompany će sutra sigurno imati težak zadatak – zaustaviti Cristiana Ronalda.

“To je ono što želim, igrati protiv vrhunskih igrača. Želim to za sebe, svi to igrači žele. Moramo pokušati pobjediti, jer tako ćemo ostati upisani u istoriju ovog kluba. Napredujemo svake godine, i to je jedna od stvari koja me čini srećnom. Za nas je ogromna čast biti u ovoj fazi takmičenja, i to nas čini srećnima. Mi smo prvi koji smo ovo učini u istoriji Cityja. Pokušat ćemo pomjerati granice svake godine.”, rekao je Company te se osvrnuo na svog kolegu Kevina De Bruynea koji predstavlja najveću opasnost po Real.

“Nadam se da će De Bruyne odigrati utakmicu karijere, tako možemo lakše proći Real Madrid.”, rekao je belgijski reprezentativac.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!