NaslovnicaVijestiVinicius Junior - Nadolazeća zvijezda svjetskog nogometa

Vinicius Junior – Nadolazeća zvijezda svjetskog nogometa

Vinicius Junior – Nadolazeća zvijezda svjetskog nogometa! Treneri mlađih ekipa u brazilskom Flamengu govore da takvog igrača nikada nisu vidjeli. Uvjek se je izdvajao od ostalih, čak i od onih koji su stariji od njega po tri, četiri godine. Upoznajte novo pojačanje Real Madrida, novo čudo od djeteta –  Vinicius Junior!

Nadolazeća zvijezda svjetskog nogometa

 

Sa šesnaest godina već vrijedi 45 miliona eura. No, barem je Real Madrid platio toliko za njega. Matematički rečeno, svaka godina njegovog života je vrijedna 3 miliona eura. Život nema cijenu, ali ipak…

Za mnoge mlade igrače pažnja od medija bi bila neodoljiva, možda i presudna. Ali Vinicius je živio gotovo četvrtinu života pod svjetlom pozornosti, prolazeći kroz adolescenciju sa velikim pritiskom na svojim plećima. Prošao je kroz to bez problema, bez i jednog jedinog incidenta ( sjetimo se šta je sve radio Mario Balotelli), otvorio je sebi vrata ka velikoj pozornici u jednom od najvećih klubova na svijetu.

Uvijek sam skeptičan kada su u pitanju ovakvi igrači, pogotovo ako su iz Brazila. Ali za Vinicusa sam siguran. Sa dvije noge na zemlji, bez dizanja u nebesa, jedno je jasno – zvijezda je rođena.

Sa samo 13 godina, kada je bio pozvan za reprezentaciju Brazila do 15 godina od strane trenera Claudio Cacape, sve oči su bile usredotočene na njegov talent.

“Njegov otac je došao kod nas kada je imao samo pet godina, i od tada je uvijek nastupa sa starijim dječacima od sebe”, rekao je Cacau, trener u Escolinha Fla Sao Goncalo akademiji povezanoj sa Flamengom koja je iznjedrila  Viniciusa.

>> Jose Mourinho otkrio gdje će De Gea nastaviti karijeru

“Zanimljivo je da se Vinicius nikada nije bunio, bez obzira sa kojim uzrastom da je trenirao. Trenirao je i radio marljivo, bio je tih i povučen.  I dan danas se vraća i posjeti nas, donosi svoje medalje i dijeli svoja iskustva sa mlađim igrčima. Zahvalan sam Bogu što sam ga trenirao.”

Ubrzo je postao zvijezda “Generacije 2000” – tima sastavljenom od igrača rođenih na prijelazu tisućljeća. Tima koji tri godine nije izgubio ni jednu jedinu utakmicu. Njegovi impresivni nastupi nastavljeni su  u juniorskom Campeonato Carioca (državnom prvenstvu), gdje on nazvan “vlasnikom lopte” dok je okretao one oko sebe, ostavljajući mnoge bez daha.

Njegovi su nastupi privukli pozornost nacionalnihmedija, budući da je poređen sa bivšim zvijezdama Copa Sao Paula, uključujući  Rivalda, Djalminhu, Neymara, Lucas Mouru i Gabriela Jesusa.

“Vrlo smo ponosni što ga imamo, ne samo za Flamengo, već i za reprezentaciju”, rekao je Cacau. “Već igra za  U17 i nadamo se da će jednoga dana donijeti veliku radost Flamengu i Brazilu”.

Sinoć je odigrao utakmicu nakon što je nekolko njih propustio zbog povrede. Pri ulasku u igru dobio je ovacije i zahvaljujući njemu Flamengo je prekrenuo rezultati slavio 2-1.

[su_live_koeficijenti]

Ubrzo je  privukao pozornost od nekoliko vrhunskih europskih klubova. Lokalni mediji su izvijestili o interesu Arsenala, Manchester Cityja i Barcelone, a neki su ga već označili ‘novim Neymarom’. Na kraju je potpisao za Real Madrid, za vrtoglavih 45 miliona eura. Dati toliki novac za 16-godišnjaka? Da li je rizično? Ostaje nam da vidimo.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!