NaslovnicaVijestiVN Malezije - u kišnim kvalfikacijama najbrži je bio Lewis Hamilton

VN Malezije – u kišnim kvalfikacijama najbrži je bio Lewis Hamilton

Na odličnim  jutrošnjim kvalifikacijama za VN Malezije, na stazi Sepang najbolju startnu poziciju ostvario je Englez Lewis Hamilton. Bile su ovo sjajne kvalifikacije u promjenjivim uvjetima, ali svoju najbolju startnu poziciju osvojio je za samo +0.074 ispred odličnog Vettela u Ferrariju i momčadskog kolege Nice Rosberga koji je zaostao +0.465.

Lewis Hamilton

U prvom dijelu kvalifikacija najbrži je bio Lewis Hamilton, a drugi Nico Rosberg, dok se iza njih smjestio Sebastian Vettel na trećoj poziciji. Ispali su prema očekivanjima oba Manora koji nisu uspjeli uči u 107% vremena vodećeg (Stevens nije ni izašao na stazu), te će za nastup na sutrašnjoj utrci trebati posebno odobrenje od FIA- e. Ispred njih bile su dvije McLaren Honde koje su također ispale već u prvoj kvalifikacijskoj rundi.

U drugoj kvalifikacijskoj rundi odmah su svi bolidi izašli na stazu zbog opasnosti od kiše. Najbolje vrijeme ostvario je Nico Rosberg, drugi je bio Sebastian Vettel, a treći je završio Bottas. Nakon što su vozači odvozili jedan krug, počela je padati kiša i to je bio kraj pokušajima vozača u drugoj kvalifikacijskoj rundi. Kao najveći gubitnik druge runde je ispao Kimi Raikkonen koji je zapeo u prometu i završio 11. Uz Finca su još ispali Maldonado, Perez, Hulkenberg, Sainz Jr., Nasr.

Treća kvalifikacijska runda je odgođena za 30 min.

Treća kvalifikacijska runda vozila se na kišnoj stazi, a najbrži je bio Lewis Hamilton, ali s vrlo malom prednosti ispred Vettela (+0.074), i Rosberga (+0.465). Nakon njih slijede Ricciardo, Kvyat, Verstappen, Massa, Grosjean, Bottas i Ericsson.

Ovo je najava dobre utrke u nedjelju, koja se vozi u 9:00 h po hrvatskom vremenu.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!