NaslovnicaVijestiVN Kine: Lewis slavio drugi puta ove sezone

VN Kine: Lewis slavio drugi puta ove sezone

U trećoj utrci sezone VN Kine slavio je britanski vozač i aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton u Mercedesu. Uz njega na pobjedičko postolje popela su se dvojica Nijemaca Nico Rosberg i Sebastian Vettel. Zanimljivo da u dosadašnje tri utrke na pobjedičko postolje uspinjala su se samo ova trojica vozača. Četvrti je završio Kimi Raikkonen ispred dvojice vozača Williamsa.

Hamilton

Utrka na stazi Shangai nije ponudila toliko uzbuđenja kao prošla utrka u Maleziji, ali je donijela ipak dosta pretjecanja i ipak nešto očekivaniji poredak. Na samom startu utrke prva trojica u kvalifikacijama zadržala su svoje pozicije, dok je najbolji posao napravio Raikkonen koji se probio već u prvom krugu ispred oba Williamsa. Najveći gubitnik na startu je bio Ricciardo koji je zastao prilikom starta i sa 7. pozicije pao skoro na začelje poretka.

Do polovice utrke Mercedesi se nisu uspjeli odvojiti od Ferrarija, te je postojala nada kako bi Ferrari ponovno mogao zaprijetiti srebrenim strijelama. Ipak nakon druge promjene guma i prelaska na tvrđu komponentu Mercedes se odvaja i tu je utrka bila riješena. Najviše akcije na stazi priredili su nam Lotusi, ponajprije Maldonado koji se lijepo probijao, sve dok ponovno nije počeo griješiti, te je na kraju utrke imao kontakt s Buttonom, nakon čega je ubrzo odustao. Ricciardo se gotovo cijelu utrku probijao u poretku i na kraju stigao do 9. pozicije, ali teško da je tko u Red Bullu zadovoljan, pogotovo nakon odustajanja Kvijata zbog problema s motorom.

[touchcarousel id=’1′]

Ipak najviše je danas oduševio pretjecanjima najmlađi osvajač bodova s prošle utrke Max Verstappen koji je ponovno pokazao svoj veliki talent sjajnom vožnjom i hrabrim pretjecanjima, no na kraju mu se tri kruga prije kraja pokvario bolid, te je odustao nasred startno ciljne ravnine. Nakon toga na stazu je izašao SC i do kraja su vozači tek prošli ciljem bez promjena pozicija. Napomenimo kako je McLaren Honda ponovno imala puno problema, ali ovoga puta su po prvi puta oba bolida stigla do cilja.

Zaključak s utrke je, da Mercedes i dalje ima prednost na vrhu, dok je Ferrari sigurno druga momčad, a Williams je ipak daleko od Ferrarija, te će se vjerojatno boriti s Red Bullom koji je danas imao puno problema.

Za dva tjedna na rasporedu je VN Bahreina, gdje nas očekuju puno veće temperature koji bi trebale više odgovarati Ferrariju, pa će vjerojatno ponovno biti bliži Mercedesu.

Ukupni poredak VN Kine:

1. Lewis Hamilton Mercedes
2. Nico Rosberg Mercedes 0.714s
3. Sebastian Vettel Ferrari 2.988s
4. Kimi Raikkonen Ferrari 3.835s
5. Felipe Massa Williams/Mercedes 8.544s
6. Valtteri Bottas Williams/Mercedes 9.885s
7. Romain Grosjean Lotus/Mercedes 19.008s
8. Felipe Nasr Sauber/Ferrari 22.625s
9. Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 32.117s
10. Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1 krug
11. Sergio Perez Force India/Mercedes 1 krug
12. Fernando Alonso McLaren/Honda 1 krug
13. Jenson Button McLaren/Honda 1 krug
14. Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 1 krug
15. Will Stevens Manor/Ferrari 2 kruga
16. Roberto Merhi Manor/Ferrari 2 kruga
17. Max Verstappen Toro Rosso/Renault 4 kruga

– Pastor Maldonado Lotus/Mercedes Odustao
– Daniil Kvjat Red Bull/Renault Odustao
– Nico Hulkenberg Force India/Mercedes Odustao

UKUPNI POREDAK VOZAČA:

1. Lewis Hamilton 68

2. Sebastian Vettel 55

3. Nico Rosberg 51

POREDAK KONSTRUKTORA:

1. Mercedes 119

2. Ferrari 79

3. Williams 48

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!